Kwalitatief glassysteem voor balkon, kwalitatief glassysteem, Metalura

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam NL

Kwalitatief glassysteem voor balkon | Metalura

Steeds meer mensen die in een appartement wonen, kiezen voor balkonbeglazing. Het verschil met Metalura en andere balkonbeglazingsaanbieders is dat het glas per paneel onder en boven op twee plaatsen wordt doorboord. Bij 12 mm glas is dit zelfs op drie plekken. Door middel van een rvsboutdoorsteking wordt de constructie geborgd. Ze werken met een extra beveiliging, zodat de glasplaten op het balkon absoluut niet uit het systeem kunnen waaien. Ben je dus op zoek naar meer woonoppervlakte binnen je appartement door je balkon erbij te trekken, verdiep je dan in een kwalitatief glassysteem van Metalura!

Veilig balkonglas

De kwaliteit van de glassystemen van Metalura is bij SKG in Wageningen onderzocht in de windtunnel en alle glasdiktes zijn daar tot orkaankracht getest. Ze kiezen voor hoogwaardig materiaal dat zorgvuldig afgewerkt wordt. Ze werken met aluminium panelen met de best gecertificeerde poedercoating. Producten die ze plaatsen in een straal van twintig kilometer van de kust worden krijgen een extra poedercoating, de zogenoemde seesidecoating, om de panelen nog beter te beschermen tegen zout en weersinvloeden. Bij Metalura maken ze gebruik van gehard veiligheidsglas, zevenmaal harder dan normaal glas. Mocht het glas sneuvelen, dan valt het in honderdduizend kleine stukjes waaraan je je niet kan snijden.

Kwalitatief glassysteem voor balkon, kwalitatief glassysteem, Metalura

Duurzaamheid kwalitatief glassysteem

Ook het lagerwerk van Metalura is onderscheidend ten opzichte van de concurrent. Ze hebben een dubbelliggend lager per hoek van elk glazen paneel om het gewicht van een glazen paneel, dat al gauw zo’n 45 tot 50 kilo weegt, goed te verdelen over vier lagers. Daardoor lopen hun balkonbeglazingssystemen een stuk soepeler en is de levensduur daarmee ook veel langer, dan wanneer ze gebruik zouden maken van enkele lagers. Dit zijn echt kenmerkende producteigenschappen van hun producten. Daarnaast doen ze ook alles in eigen beheer, met een eigen productie en eigen monteurs. Ze geven 10 jaar garantie op de systemen, ook op spontane ruitbreuk. Dat is in de markt echt wel onderscheidend. De meeste bedrijven zitten op vijf jaar en dat is gewoon de helft.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____
metalura, logo

____

Meer projecten zien van Metalura?