zonnescherm, weinor, the art of living

  • Weinor
  • Mathias-Brüggen-Straße 110
  • 50829 Keulen/Ossendorf

Kubistisch zonnescherm met heldere lijnen | Weinor

Fabrikant Weinor  bracht twee jaar geleden  met Kubata een nieuwe generatie zonweringen op de markt. Het kenmerkende van het zonnescherm is de kubusvormige bouwvorm van de cassette. Hiermee richt de fabrikant zich op consumenten die een perfecte uitbreiding voor hun moderne huisarchitectuur zoeken. Dankzij de beproefde techniek met een draagbuis is een eenvoudige  en snelle montage mogelijk. 

zonnescherm, weinor, the art of living

Voor moderne gevel

Kubistische vormen zijn geliefd als stijlelement aan moderne gevels. Het cassettescherm Kubata vormt hierbij een harmonieus geheel met de rest van de gevel. Opengeschoven overtuigt het doek van het zonnescherm door zijn hoogwaardige, textiele karakter.  In gesloten toestand trekt de zonneschermcassette met haar vrijwel vierkante vorm heldere lijnen aan het gebouw. De homogene vorm van de Kubata komt niet uit de lucht vallen. Aan de basis ervan ligt een esthetisch totaalconcept, waarbij gladde en schroefloze oppervlakken domineren.   

zonnescherm, weinor, the art of living

Beproefde techniek

Kubata is gebaseerd op de vele jaren lang beproefde zonneschermmodellen I/K 2000 van Weinor. Het scherm beschikt over een draagbuis met flexibele bevestiging van de consoles. Dat maakt een snelle en veilige montage mogelijk. Eveneens al jaren betrouwbaar werkt de Weinor LongLife-arm, waarmee het cassettescherm uitgerust is. Deze overtuigt door zijn lange levensduur en zijn stille loop. De windbeveiliging beschermt bovendien tegen wind die onder het scherm slaat. Het Opti-Flow-systeem van de Kubata, waarbij de doekas voorzien is van zwevende lagers, beschikt over een nieuw steunprofiel. Dat zorgt voor een optimale stand van het doek. Kubata wordt standaard met een motoraandrijving geleverd. 

Betrouwbare afwatering en afneembare afdekplaten

Naast de gebruikelijke kwaliteit van bestaande product eigenschappen biedt Kubata ookanderesnufjes. Zo is het uitvalprofiel uitgerust met een afwateringssysteem, dat het doek bij gesloten cassette betrouwbaar beschermt tegen binnendringend vocht. Twee goten nemen het regenwater op en voeren het aan de zijkant af. Bovendien kunnen de afdekkappen aan beide zijden van de cassette dankzij klemtechniek heel eenvoudig worden verwijderd. Daardoor kan de kabelaansluiting van de besturing makkelijker worden bereikt, wat onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger maakt. zonnescherm, weinor, the art of living

Geïntegreerde ledverlichting

Kubata is optioneel ook leverbaar met ledspots, die in de cassette geïntegreerd zijn. De hoogwaardige ledspots zorgen voor een sfeervolle verlichting op het terras en hebben een levensduur van wel 30.000 lichturen bij tegelijkertijd zeer laag energieverbruik.Met de WeinorbesturingBiConnectzijnde ledspots heeleenvoudigtraploosdimbaar.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Weinor

____

____

Meer projecten van Weinor bekijken?