• Haagsche Kunsthandel
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)172 409484
  • E-mail: info@haagschekunsthandel.nl

Kristallen kroonluchters | De Haagsche Kunsthandel 

Al meer dan driekwart eeuw is de Haagsche Kunsthandel synoniem aan maatwerkverlichting en kristallen kroonluchters. Het familiebedrijf geniet wereldwijde bekendheid vanwege de bijzondere filosofie waarin productinnovatie, design, ambacht en kwaliteit hand in hand gaan. De exclusieve creaties zijn een verrijking voor ieder interieur en voorzien de ruimte van een schitterende lichtbeleving. 

Maria Theresia model

Kristalboerderij 

De oorsprong van het bedrijf ligt in Den Haag, waar in 1943 wordt gestart met de in- en verkoop van kroonluchters en Saksisch-Dresden porselein onder de naam ‘Haagsche Kunsthandel’. Tegenwoordig staan de tweede en derde generatie van de familie Arendse aan het roer, heeft het bedrijf een eigen ontwerplijn genaamd Groenensteyn Crystal Lighting’ en is de onderneming uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier en specialist op het gebied van exclusieve kristallen kroonluchters en maatwerkverlichting. Het bedrijf is gevestigd in een woonboerderij dat de toepasselijke naam ‘Kristalboerderij’ draagt, gelegen op een landgoed in het Woerdense Verlaat (Zuid-Holland).  

Spiraal model

Vakmanschap en kwaliteit

De Haagsche kunsthandel beschikt over een schitterende showroom waar zo’n 150 modellen van kristallen kroonluchters worden gepresenteerd in alle gedroomde stijlen en composities. Het maken van kroonluchters is pure ambacht. Alle kristallen kroonluchters worden door henzelf geassembleerd en de kristallen composities maken ze met de hand. Daar komt heel veel vakmanschap bij kijken. Dit zie je terug aan het feit dat elk detail klopt en bijdraagt aan een unieke lichtbeleving. Ze werken bovendien enkel met de meest hoogwaardige Europese materialen in combinatie met het beste kristal dat er bestaat: Swarovski uit Oostenrijk.  

Maria Theresia model

Statementdesign

Hun klanten zijn mensen die op zoek zijn naar iets speciaals. Met een kroonluchter maak je een statement, het voegt een bijzondere beleving toe aan een ruimte. Wereldwijd hebben ze al vele luxe hotels, musea, landhuizen, kastelen en villa’s mogen voorzien van een unieke kroonluchter. Een groot deel van hun buitenlandse klanten komt uit België. Ondanks de al behaalde successen heeft het bedrijf nog vele ambities voor de toekomst.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van De Haagsche Kunsthandel?