kokend water kraan, Quooker, kraan, The Art of Living

  • Quooker
  • Ambachtsstraat 15
  • 2390 Malle

Kokendwaterkraan positief voor jouw bespaarcheck | Quooker

Gemak in de keuken is dé reden om een kokendwaterkraan van Quooker te kopen. Met de nieuwe bespaarcheck wil Quooker benadrukken dat hun product ook een heel verantwoorde, milieuvriendelijke aanschaf is. Met deze online tool kunnen consumenten binnen één minuut uitrekenen hoeveel energie en water een Quooker in hun huishouden kan besparen. De bespaarcheck is vanaf vandaag voor iedereen te gebruiken op www.quooker.be/besparen.

Bespaarcheck invullen

De bespaarcheck vraagt de consument om een aantal gegevens. Hoe hij of zij op dit moment het water verwarmt bijvoorbeeld en wat de afstand is tussen kraan en boiler. Aan de hand van de gegevens die de consument invoert, gaat de bespaarcheck rekenen. Binnen één minuut rolt daaruit hoeveel energie en water er te besparen valt met een kokendwaterkraan van Quooker, én wat dit betekent voor de portemonnee van degene die de bespaarcheck heeft geraadpleegd.

kokend water kraan, Quooker, kraan, The Art of Living

Lager energieverbruik

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat in het keukenkastje komt te staan. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker, wanneer er meerdere keren per dag water wordt gekookt. Meer informatie hierover is te vinden op www.quooker.be/energie.

Tegen waterverspilling

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer.

kokend water kraan, Quooker, kraan, The Art of Living

De alleskunner

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf. De CUBE variant voor gefilterd water maakt het plaatje compleet. Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker CUBE die gefilterd (bruis)water geeft, een stuk goedkoper af dan met waterflessen uit de winkel. Je bespaart hiermee al snel meer dan €235 per jaar. Dat wil zeggen dat op een paar jaar tijd de aankoopprijs is terugverdiend. Als er meer mensen in het gezin zijn of er wordt meer water gedronken, zal de terugverdientijd nóg korter zijn.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Quooker

____

____

Meer projecten van Quooker bekijken?