Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Villa in écht Knokse stijl | HC Demyttenaere

In alle facetten een bijzondere levenskwaliteit

Een bouwheer, gepokt en gemazeld in de bouw, neemt jou in de arm om zijn nieuwe privé woning te ontwerpen. Hans Christian Demyttenaere is dan ook niet zomaar een architect. Architecturale visie en dynamiek ineen. Met zijn jongste visitekaartje – een nieuwe villa in écht Knokke stijl – stelt hij het opnieuw onder bewijs.

Sommige mensen zijn voor een beroep of ambacht in de wieg gelegd. Hans Christian Demyttenaere wist al op twaalfjarige leeftijd dat hij architect wilde worden. Nadat hij in 1987 afstudeerde, ging de geboren en getogen Knokkenaar meteen aan de slag. In 1990 begon hij zijn eigen architectenkantoor. Sindsdien maakt Demyttenaere naam met nieuwbouw en verbouwprojecten in exclusief residentieel vastgoed. Daarnaast óók met stadsplanning en renovaties van onderscheidende architecturale kwaliteit.

Een goed eindresultaat
“Dit hier is écht een villa Knokke stijl”, verwijst de bouwheer naar het fraais achter hem. Woorden zonder overdrijving. Van het machtig mooie rieten dak tot het bijzondere schrijnwerk en de raampartijen ademt de witgekalkte villa ‘Knocke sur mer’. “Dit alles is in recordtempo opgetrokken. Het is in tien maanden gerealiseerd”, vertelt de bouwheer met gepaste trots. “Ik werk graag met kleine bedrijven. Ambachtelijk vakwerk, vakmensen die vaker met elkaar samenwerken, dat klikt en functioneert, anders krijg je concurrentie. Het komt ook hier ten goede aan het eindresultaat. We zijn daar zeer tevreden over. Het is helemaal conform onze wensen. ” Hans Christian Demyttenaere reageert met een fijne glimlach: “Ik haal er de meeste voldoening uit als gerealiseerd wordt, wat ik vooraf heb bedacht. Als het er perfect uitziet en klanten mijn vrienden worden, zoals hier het geval is. ”

 

 

Speciaal ontworpen
Wonen heeft in de Knokkse villa in alle facetten een bijzonder levenskwaliteit. Een mooie vleugel van Piano’s Maene in de salonhoek springt in het oog. “We hebben de erker hier speciaal voor ontworpen”, zegt Hans Christian. Bijzonder is ook de manier waarop in de woonkamer de vloer van Franse eik vakkundig is doorgetrokken naar de muren.

 


“De bouwheer blijkt ‘een man van details'”


Natuursteen domineert
Natuursteen domineert in de hal. Bohus Yellow. Het is groen, maar het heet Yellow. De keuze van de materialen gebeurde in overleg met Hans Christian. Bijzonder is ook de trap. Elke traptrede is apart gemaakt met een computer gedreven c&c machine. Vakwerk schrijnwerk. De hele villa is voorzien van vloerverwarming, met uitzondering van de slaapkamers. Daar blijft met vloerverwarming de warmte te lang hangen. De master-bedroom in de villa is beveiligd. De badkamer met witte Carrara marmer is fraai én praktisch: met rondom sproeikoppen. In de wasbakken is Corian toegepast. Op de verdieping bevinden zich ook slaap- en badkamers voor de kinderen en kleinkinderen en een inspirerend werkkantoor voor vader en dochter. Een bijzonder balkenplafond en zorgvuldig uitgestalde Dinky Toys, heuse collectors items – domineren het beeld.

De bouwheer blijkt ‘een man van details’.
Het vertaalt zich in een van kelder tot en met zolder perfect afgewerkte woning, waarin niets aan het toeval is overgelaten. Spannend en bijzonder is de opgang naar de zolder. Daar openbaart zich een heus fitness Walhalla.

 

___

Fotografie: Dré Wouters
Tekst: Jill Thijssen

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: