Knokse duplex | Stephan Gunst

Fraaie Knokse duplex | Stephan Gunst

Woning en gastenverblijf in één

Het fraaie duplexappartement Carpe Diem in Knokke is een recent project van interieurarchitect Stephan Gunst. Op de eerste verdieping leven de bewoners en de tweede etage is als gastverblijf ingericht voor hun kinderen en kleinkinderen.

“Ik ken de bewoners al een hele tijd”, vertelt Stephan Gunst. “Voorheen hadden ze ook al een appartement in Knokke dat ze een paar jaar geleden hebben verkocht. Dat heb ik destijds ook voor hen ingericht. En toen ze een tijd geleden besloten om hun woonplaats te verlaten om permanent in Knokke te gaan wonen, benaderden ze me weer. Ze hadden na de verkoop van hun vorige appartement een nieuw duplexappartement aangekocht. Omdat de standaardinrichting die destijds door de bouwpromotor werd voorzien hen niet beviel, hebben we besloten om alles te strippen en het compleet nieuw in te richten.”

Herkenbare stijl

De bewoners leven permanent op de benedenverdieping, op de tweede etage gebruiken ze alleen de dressing die daar is gesitueerd. Voor de rest is deze woonlaag in gebruik als gastenverblijf. Stephan Gunst ontwierp een interieur dat zijn herkenbare tijdloze en strakke stijl draagt. Zijn vaste team realiseerde zijn plannen. Zo nam Totaalrenovatiebedrijf Rommelaere de ruwbouwwerken, de verwarmings- en sanitaire installatie op zich en deed Maddens Interieur de interieurbouwwerken. De schilderwerken, spanplafonds en gordijndecoraties werden verzorgd door Groep Kordekor. Feraine nam de schrijnwerken voor zijn rekening. In bijna het hele appartement is een parketvloer te vinden, die gelegd werd door De Voogt Parket.

Keuken, AL-AL Keukens, strak en wit, Knokse Duplex, Stephan Gunst

Een schitterende parketvloer, gelegd door De Voogt Parket.

Woonkamer, zithoek, hoekbank, RR Interieur, grote ramen, Knokse duplex, Stephan Gunst

RR Interieur is verantwoordelijk voor het meubilair in de woning.

Woonkamer, living, televisie, maatwerk, tvmeubel, Knokse duplex, Stephan Gunst


“Stephan Gunst ontwierp een interieur dat zijn herkenbare tijdloze en strakke stijl draagt”


Slaapkamer, maatwerk kasten, master bedroom, bed, Knokse duplex, Stephan Gunst

Slaapkamer, maatwerk kasten, hout, master bedroom, bed, knokse duplex, Stephan Gunst

Badkamer, vloer van Silestone, Cosentino, Leather Touch, badkamer, bad, douche, knokse duplex, Stephan Gunst

De vloer in de badkamer is van Silestone by Cosentino (Leather Touch) uit Merchtem.

Heerlijk rustig
Alles in Carpe Diem is maatwerk. Zo werd de keuken door Stephan Gunst ontworpen en daarna uitgevoerd door AL-AL. De uitgekiende verlichting, één van de specialiteiten van de interieurarchitect, werd geleverd door Lichtpunt Gistel. Alle meubels zijn afkomstig van RR Interieur uit Knokke. Stephan Gunst: “De bewoners wilden een rustgevende sfeer in huis en die is er met veel wit, een beetje grijs en een tikje zwart ook gekomen. De basis is zeker luxueus en de aankleding ook, maar alles draagt bij aan het kalme gevoel dat overheerst. En dankzij het feit dat alle voorzieningen extra aanwezig zijn in het gastenverblijf op de tweede verdieping, kan zelfs de aanwezigheid van logees de rust in huis niet verstoren. Het is zeker een heerlijke plek geworden voor het echtpaar dat hier is gaan wonen.”

Appartement, uitzicht, grote ramen, RR interieur, meubilair, Knokse duplex, Stephan Gunst

Tekst: Yvonne van Galen
Fotografie: Jan Liegeois / Johnny Umans

 

Meer projecten van Stephan Gunst zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Tegelbekleding badkamer, vloer en werkbladen keuken, Silestone by Cosentino
    Merchtem | www.silestone.com
  • Keuken, AL-AL Keukens
    www.alal.be