Kleine moderne tuin, Stoop Tuinen, The Art of Living 

  • Sparq Tuinen
    Spegelt 40
    5674 CD Nuenen

Kleine moderne tuin met plunge pool | Sparq Tuinen 

De bewoners van deze woning wilden graag meer sfeer in de tuin. De tuin bestond toen enkel en alleen uit tegels die de ruimte erg kaal maakte, waardoor het geheel ongezellig aandeed. Het uitgangspunt voor de nieuwe tuin was dat je er vakantie moet kunnen houden. Na de metamorfose is deze tuin een klein paradijsje in de grote stad. Sparq Tuinen heeft hier een kleine moderne tuin gerealiseerd met plunge pool en poolhouse. 

Kleine moderne tuin, Stoop Tuinen, The Art of Living 

Tuinarchitectuur op de vierkante meter

Om de ruimte in deze stadstuin volledig te kunnen benutten, nam de tuinarchitect de vrijheid om de garage bij het plan te betrekken. Deze garage werd opengewerkt en voorzien van een harmonicawand. De bestrating van keramische tegels loopt door vanuit de tuin in deze buitenkamer. Deze luxe buitenkamer is voorzien van een moderne tv, heater en kast met allerlei lekkere flesjes! De kleine moderne tuin is zo compleet, dat hij optisch groots aandoet.

Kleine moderne tuin, Stoop Tuinen, The Art of Living 

Vakantie langs de rand van het zwembad

Het inpassen van een zwembad leek een onmogelijke opgave. Maar door te kiezen voor een zogenaamde plunge pool kan er toch worden geplonsd. Wel zo lekker op een warme zomerdag. Slechts de echte fanatiekeling gaat naar het zwembad om werkelijk baantjes te trekken. Het gaat meer om die verkoeling die je nu binnen handbereik hebt. Dat betekent niet meer met tig tegelijk in het plaatselijke buitenzwembad. Dus ook geen gillende kinderen meer, tenzij het je eigen zijn. Maar dan kunnen we het altijd veel beter hebben. 

Het groen zorgt voor balans

Enkele strategisch geplaatste bomen zorgen voor een hoge mate van privacy. De losse beplanting zorgt voor stoffering van de buitenruimte. Verder is de ruimte aangekleed met diverse souvenirs en herinneringen van de kleurrijke bewoners zelf. De afwerking van de binnen- en buitenruimtes is kwalitatief hoogwaardig en met oog voor detail. Het geheel is nu absoluut heel sfeervol. Van deze tuin kan je tijdens alle seizoenen genieten! 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Sparq Tuinen

___

Sparq Tuinen

___

Meer projecten van Sparq Tuinen bekijken?