Slider
Slider1
Slider2
previous arrow
next arrow

Tijdloze, klassieke woning

Enkel de kelder en een paar muren bleven overeind

Villabouwer Oscar V verbouwde in Vlaams-Brabant een moderne woning tot een tijdloze, klassieke woning. Enkel de kelder een aantal muren bleven over. Op het oude volume is een totaal nieuwe, prachtige woning gebouwd.

Aan de buitenkant van de woning zien we een combinatie van een blauw gesmoorde pan en op de lager gelegen gebouwen Spaanse natuurlei. De rookkanalen van de schouwen zijn in zwarte baksteen met zwart voegwerk. Dit werd vroeger bij oude woningen ook al gedaan, zodat het minder onderhoud vergt. Kaleien is dan minder vaak nodig.

Deuren tot aan het plafond
Binnen in de woning vinden we massief eiken deuren die tot aan het plafond lopen, maar ook deuren met de combinatie staal en glas. Hoge plafonds en hoge deuren zien we vaker terug bij projecten van Oscar V. Op de vloer ligt eiken parket, gelegd in visgraatmotief.


“Hoge plafonds en hoge deuren zien we vaker terug bij projecten van Oscar V”


Sfeervolle keuken
De keuken is in wit carrara gecombineerd met zwarte eik. De bovenkastjes zijn van staal met een glazen ruitje. Het fornuis is van het merk Lacanche. Om wat extra sfeer te creëren, is er in de keuken een gashaard geplaatst. Deze bevindt zich op tafelhoogte (75cm) om zoveel mogelijk van de warmte te kunnen profiteren.

Een mooi én functioneel fornuis van Lacanche verwerkt in het carrara keukenblok


“Om wat extra sfeer te creëren, is er in de keuken een gashaard geplaatst”


Dressing
Naast de slaapkamer op de bovenverdieping vinden we een dressing. Daartegenover kun je plaatsnemen op een bank voor het raam, die van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur is als de dressing en kastenwand. De bank bevindt zich over de gehele lengte van het raam. Onder de bank is door middel van handige lades extra opbergruimte gecreëerd.

Carrara
Vanuit de badkamer heb je zicht op de tuin. Op de vloer liggen witgelakte eikenhouten planken. Ook de badkuip en het blad van de lavabo zijn, net als het keukenblad, van wit cararra. De overheersende kleur in de woning is wit, maar dankzij de donkere accenten van het staal en de natuurlijke kleuren van het hout, is het geheel mooi in balans.

 

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Hendrik Biegs

 

___

Contactgegevens:

  • Oscar V
  • Tremelobaan 73
  • 3140 Keerbergen