Klassieke woning | victor, the art of living

Klassieke woning met geraffineerde uitstraling | Victor Renoveert

Renoveren is geen sinecure. Dit pand met monumentale gevel, een open bebouwing, was van binnen nauwelijks sfeervol: de ruimtes werden gebruikt als kantoren, de tuin was leeg… Toch zag de bouwheer de grandeur van het gebouw en liet hij het in ere herstellen. Met minder dan perfectie nam hij geen genoegen. Victor leidde dit intensieve project in goede banen en het resultaat was een prachtige, klassieke woning met een ongekend luxe uitstraling!

Klassieke woning | victor, the art of living

Verlichting: Viabizzuno.

Interieurarchitecten en meubelmakers: Minus. Natuursteen: Van Den Weghe. Aannemer: victor. Elektrische installaties: Mobilectric.

Fantastische samenwerking

Tapijttegels, tl-buizen… Bij de aanschaf bestond de woning uit sfeerloze ruimtes die als kantoor dienstdeden. Alleen in de hal waren authentieke kenmerken behouden gebleven, zoals het visgraatparket, de trapleuning en het schitterende plafond. Zowel de bouwheer als victor en alle andere betrokken partijen geloofden meteen in het in ere stellen van deze woning. “Van goed studiewerk voor de start van de renovatie pluk je achteraf de vruchten”, licht Koen Quaghebeur, productiemanager van Victor, toe.

Inox trap: Made in inox.

Klassieke woning | victor, the art of living

Hedendaagse standaarden

Het pand telt in totaal vier verdiepingen: een kelder, de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Elke verdieping is volledig nieuw geïsoleerd en bekabeld. Victor legde een nieuw verwarmingssysteem en sanitaire installaties. Nergens is ook maar één leiding te bespeuren: deze zijn zorgvuldig weggewerkt achter valse wanden en in verborgen ruimtes. Een andere ingenieuze manier om onder andere de verwarmingsradiatoren weg te werken, zijn de nauwkeurig uitgewerkte vensterbanken, die uit honderden latjes bestaan.

Tuinontwerp: Wirtz International Landscape Architects.

Trappen

De ziel van deze klassieke woning is pas echt tastbaar in de ontvangstruimte, waar zich de nog steeds oorspronkelijke trappen bevinden. Tijdens de renovatiewerkzaamheden werden deze authentieke trappen en de parketvloer nauwkeurig afgedekt om ze te beschermen tegen vuil en beschadigingen. “Toen de werkzaamheden in de ruimtes erop zaten en we de bescherming weghaalden, waren we opgelucht dat de trap er zo mooi onderuit kwam”, vertelt Koen. Tenslotte werden de trappen na het luchtgommen, geschuurd, geolied en vernist. Een subtiele blikvanger is de hanglamp. Deze sobere armatuur benadrukt de verticaliteit van de trappenhal, die maar liefst 7 meter hoog is.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Beeldcollectief

____
Wil je meer projecten zien van Victor?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 18 | mei | 2021


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!