Klassieke villa met talrijke details, Magnus villa’s, Klassieke villa

  • Magnus Villas
  • Hoogbuul 30
  • 2250 Olen, België

Klassieke villa met talrijke details | Magnus villa’s  

De bewoners hebben na een traject van ruim twee jaar hun intrek mogen nemen in deze prachtige landelijke villa. Het Nederlandse stel dat inmiddels 25 jaar in België woont spreekt inmiddels een aardig mondje Vlaams. Deze klassieke villa, gelegen in een rustige villaomgeving, is een lust voor het oog. Elk detail vertelt een verhaal. Zo zijn twee delen van het dak bedekt met riet en twee met dakpannen en zijn er in het metselwerk kleine details toegevoegd.

Zichtlijnen vol warmte

De hal van deze klassieke villa is opengewerkt tot aan het plafond, waardoor de hal heel ruimtelijk oogt en je “groots” wordt ontvangen. In de woning is door interieurontwerpster Ilse Vernelen veel gespeeld met de perfecte balans tussen esthetiek en techniek. Er zijn veel kleine details toegevoegd om tot een levendige woning te komen. Architect Baltie heeft op zijn beurt het exterieur door laten lopen in het interieur. Vanuit de voordeur is een zichtas gecreëerd die is doorgetrokken naar de tuin. Zo kijk je dwars door het huis heen, wat een waar gevoel van ruimte geeft.

Klassieke villa met talrijke details, Magnus villa’s, Klassieke villa

Esthetisch & technisch

Vanuit de tuin kom je via de achterdeur in de mudroom. Natuurlijk niet letterlijk een modderkamer, maar het gaat om het idee dat de kleinkinderen toch rotzooi van buiten mee naar binnen nemen. De subtiele touches die door de hele klassieke villa zijn verwerkt, zijn ook hier zichtbaar. Zo zijn er inkepingen onderaan het meubel van de wastafel gemaakt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat je een natuurlijkere houding kunt aannemen wanneer je aan het meubel staat. Subtiel verwerkt en functioneel, een goede balans tussen esthetisch en technisch.

Optimale zonbeleving

Doordat de tuin op het zuiden gericht is, hebben de bewoners een optimale zonbeleving. In de tuin draait alles om genieten. Hij bevat een heerlijk zwembad en fijne zitplekken omgeven door bos. Niet alleen de tuin aan de achterkant van het huis is met veel aandacht ontworpen, de tuin aan de voorkant mag er ook wezen. Een pad door de voortuin doet tevens dienst als toegang tot het kantoor. Dat is een fijn ontvangst.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Magnus Villa’s

___

Klassieke villa met talrijke details, Magnus villa’s, Klassieke villa

___

Meer projecten bekijken van Magnus villa’s?