Klassiekevilla, Kris Deneckere, the art of living

Klassieke villa | Kris Deneckere

Deze klassieke villa bevindt zich in een bosrijk gebied ten zuidoosten van Gent. Oorspronkelijk opgetrokken halfweg de jaren zeventig van vorige eeuw, werd er in de jaren tachtig reeds een deel aangebouwd. De huidige eigenaars namen er zowat 10 jaar geleden hun intrek. Intussen voerden ze reeds enkele renovaties door samen met interieurarchitect Kris Deneckere, die ook instond voor de recente make-over van de keuken en de leefruimte, waardoor de oude villa een nieuwe, jonge ziel kreeg.

Klassiekevilla, Kris Deneckere, the art of living

Meubilair: Oosterlinck Wooninrichting

E-installatie: Estelco Elektriciteitswerken. Natuursteen: Beltrami NV

Een canvas om zelf in te kleuren

De opdrachtgevers wensten een strak, rustgevend en tijdloos interieur met veel lichtinval en warme toetsen voor de klassieke villa. Kris Deneckere realiseerde voor hen als het ware een canvas dat ze zelf in de loop van de tijd verder kunnen ‘inkleuren’ met eclectische meubels, leuke trouvailles en mooie kunstwerken. Muren en plafonds van de leefruimte werden wit gehouden. Een combinatie van witte inbouw- en richtbare opbouwspotjes versterken het cleane gevoel.

Meubilair: Oosterlinck Woonrinrichting

Klassiekevilla, Kris Deneckere, the art of living

Bewust beperkt materiaalgebruik

De rustgevende soberheid in de leef- en eetruimte van deze klassieke villa wordt ondersteund door een bewust gezochte eenheid in materialen, uitvoeringen en afwerkingen. Zachte tinten zetten de toon. De designeettafel, Slim van Arco, is volledig uitgevoerd in hout en geflankeerd door sierlijke Hay stoeltjes. Boven de tafel hangt een minimalistische Flos – Arrangements. Ook de stoffen zitbank uit de collectie van RR interieur harmonieert perfect met het geheel. Een maatwerkkastenwand in gerookt eikfineer zorgt voor een contrasterende, warme toets.

Tuinaanleg: BVBA Yves Blondeel Tuinarchitectuur

Klassiekevilla, Kris Deneckere, the art of living

Keuken als uitgangspunt

Initieel vroegen de bewoners aan Kris Deneckere om in eerste instantie de oude keuken onder handen te nemen. Na de voorbereidende gesprekken werd al vrij snel beslist om ook het leefgedeelte te betrekken in het project. Blikvanger in de nieuwe keuken is het lange kookeiland met dubbele spoelbak, zwart kraanwerk en een gasfornuis van Boretti, dat de culinaire interesses van de bewoners verraadt. De dampkap boven het fornuis werd ingebouwd in een omlijsting van glas en staal, ontworpen door de interieurarchitect.

 

Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: German Bourgeat

_____
Wil je meer projecten bekijken van Kris Deneckere?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!