Klassieke villa, Dennis T' Jampens, the art of living

Klassieke villa met moderne tintjes | Dennis T’ Jampens

In deze woning zie je niet direct één stijl naar voren springen. En de vraag is dan ook of dit persé moet in een woning. Het antwoord hierop is ontkennend. Architect Dennis T’Jampens ontwierp een villa die de bewoners deed verrassen. Aan de buitenkant heeft het kenmerken van een klassieke villa terwijl de binnenkant juist heel modernistisch oogt.

Op het eerste zicht lijkt het erop dat deze woning een renovatie is ondergaan. Maar niets is minder waar. Er zijn diverse materialen met verschillende kleuren gebruikt als opbouw van het huis, wat je het idee geeft dat de hoge garage een aanbouw is. Met een bewoonbare oppervlakte van 750 vierkantemeter en een tuin van ongeveer dezelfde omvang is deze klassieke villa een grootschalig project dat helemaal naar wens is uitgevoerd.

Klassieke villa, Dennis T' Jampens, the art of living

Binnen- en buitenkeuken

Een bijzonder element aan deze woning is de keuken. Deze is met opzet aan de achterkant van het huis geplaatst met openslaande deuren. Dit geeft de bewoners de mogelijkheid om in de zomer te koken met de deuren open. Buiten staat een houten terrastafel waar ze na het koken kunnen genieten van hun diner. Dennis T’ Jampens wilde dat het een keuken voor alle seizoenen werd. Zo heeft hij een open haard in de keuken geplaatst die ervoor zorgt dat er ook met koudere dagen genoten kan worden van de buitenwereld.

Klassieke villa, Dennis T' Jampens, the art of living

Klassieke villa met modern tintje

Ook in de tuin zie je elementen van de klassieke villa met een moderne tintje terugkomen. De tuin heeft een minimale beplanting dat niet alleen heel strak uitziet maar ook het uitzicht ruimtelijk en open maakt. Het strakke zwembad in de tuin is op het zelfde niveau aangelegd als het terras. Om het zwembad heen zijn grijze stenen aangelegd, de kleur en materiaal zit ook in de woning verwerkt. Aan de achterkant van de tuin vind je een tuinhuis waar je na al de waterpret kan uitrusten op de comfortabele ligstoelen.

Klassieke villa, Dennis T' Jampens, the art of living

Vebindingen

Architect Dennis T’Jampens vindt het belangrijk dat het buitenleven zich organisch verbind met het binnen leven. Door een riante entree te ontwerpen waarbij je een doorkijk creëert naar het tuinhuis en het zwembad achter in tuin, benadrukt hij de verbindingen.

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Thomas De Bruyne

___

Benieuwd hoe de villa er van binnen uit ziet?