Klassieke villa | b+ villas
Klassieke villa | b+ villas
Klassieke villa | b+ villas
Klassieke villa | b+ villas
previous arrow
next arrow
Slider

  • b+ villas
  • Nieuwlandlaan 19
  • 3200 Aarschot

Klassieke villa in c-vorm | b+ villas

De woning werd grondig gerenoveerd

Vlakbij Brussel ligt een ingesloten perceel met daarop een klassieke villa. De villa is met een c-vorm gericht op de eigen tuin. De woning omhelst het mooie terras met vijver, waar de bewoners kunnen genieten van hun privacy. Voor hen was het van belang dat b+ villas dat speciale karakter van de woning respecteerde.

De villa stamt uit de jaren ’60 en werd in 1998 al uitgebreid met een eethoek aan de keuken. Het was echter tijd om het huis aan te passen aan de eisen van deze tijd. Bij hun zoektocht kwamen de bewoners uit bij b+ villas, die ze meenam naar een ander project. Dit gaf de doorslag.

Renovatie

Er werd vrijwel geen uitbreiding van het bestaand volume uitgevoerd, maar de woning werd grondig gerenoveerd. Wel werden de aangebouwde eethoek en de keuken opengetrokken naar het groen toe en het algemeen comfortniveau werd drastisch verhoogd. “Drie nieuwe grote ramen reiken tot de grond, waardoor de natuur echt naar binnen komt”, vertelt interieurarchitect Paul Vaes. “Er was voorheen ook geen contact tussen de hal, de keuken en de leefruimte. Dat hebben we opengetrokken en ingevuld met het glas in smeedijzer.”

Het groene karakter van de omgeving is erg belangrijk. De grote bomen in de tuin zijn daarom blijven staan en die sfeer is verder verstevigd door extra beplanting en leilindes aan te planten. Ook de oprit en de parking werden opnieuw aangelegd.

Woonkamer, keuken, stalen deuren, glas, klassieke villa, b+ villas

Keuken, hout, staal, glas, houten vloer, klassieke villa, b+ villas

Woonkamer, zithoek, lounge, bank, openhaard, klassieke villa, b+ villas


“b+ denkt na hoe de ruimtes in huis naar de toekomst toe gebruikt kunnen worden”


Toekomstgericht
Volgens Vaes is de woning op het gebied van comfort naar hedendaagse norm gebracht. De verwarming, de ventilatie, de isolatie van muren, ramen en dak, de open haarden: alles werd vernieuwd volgens de wensen van de bewoners. Ook met de toekomstige bestemming is rekening gehouden. b+ denkt na hoe de ruimtes in huis naar de toekomst toe gebruikt kunnen worden. Met vijf slaapkamers, drie badkamers, een kantoorruimte en de allernieuwste technieken waaronder een aansluiting voor elektrische auto’s, heeft de woning vele mogelijkheden. Vaes: “Dankzij het kantoor kan meneer vanuit huis werken. De woning is ook geschikt voor het hebben van een praktijk aan huis.”

Slaapkamer, kast, inloopkast, maatwerk kast, klassieke villa, b+ villas

Badkamer, klassiek, regendouche, inloopdouche, wastafel, spiegel, klassieke villa, b+ villas

Badkamer, sanitair, regendouche, inloopdouche, glazen wand, klassieke villa, b+ villas

Open werfdag
De woning vormde een inspiratiebron voor nieuwe klanten. Vlak voor de oplevering werd er een open werfdag georganiseerd door b+. Dergelijke dagen organiseren zij vaker, om mensen met bouwplannen te laten zien hoe zij in de praktijk werken. In een vergevorderde fase van het project krijgen potentiële klanten een rondleiding op de werf. Dit gebeurt in samenspraak met de eigenaar, die er op dat moment nog niet woont. “Op die manier is het redelijk anoniem en wanneer de klant wil dat een bepaalde ruimte niet wordt getoond, dan gebeurt dat niet. Ook zorgen we dat reeds geplaatste vloeren worden afgedekt en de bezoekers over een loper lopen, zodat er geen beschadigingen optreden”, legt Vaes uit.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: b+ villas

 

Meer projecten van b+ villas bekijken?

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 07 | mei | 2018


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!