Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Klassieke en eigentijdse supermoderne villa

Een huis uit duizenden

The Art of Living mag regelmatig binnenkijken bij een inspirerende woning. Een dusdanig fantastische villa als in een landelijk gebied nabij Antwerpen zagen we echter zelden eerder. En we zijn beslist niet de enige op wie de creatie van architect Pieter Vlassak een verpletterende indruk maakt.

Grandioos, overdonderend en ongelooflijk. Je komt superlatieven te kort om de pracht en praal en de maakfinesses van deze droomvilla te beschrijven. Echt een huis uit duizenden. Een stijlicoon. Een woning die inspireert en tegelijk een intens gevoel van vrijheid en ontspanning oproept. Mede ook door het omringende natuurschoon.

Dit is echt een heerlijk huis
De binnenkomst roept al onmiddellijk een ‘wow-gevoel’ op. Klassiek en eigentijds supermodern. Dankzij de expertise van architect Pieter Vlassak en hoog ambachtelijk vakmanschap is er een droomwoning gerealiseerd, die voor een blijvend positieve meerwaarde in het leven zorgt.

De keuken in Corian is gemaakt door Decoform, alsook de wijnkast en de overige interieurbouw in de living.

Ook de houten vloeren in de woning komen van Van Looveren Parket. De eettafel + stoelen zijn geleverd door De Compagnie uit Bornem.

Van Looveren Parket realiseerde deze stijlvolle houten trap.

State-of-the-art
De openheid en grootsheid van de ruimtes in de state-of-art-villa is ronduit imponerend. Alom een verfijnde combinatie van glas en licht en hoge plafonds. De binnenkomst in de entreehal met een fantastische Monavisa en een schitterende zwevende trap als eyecatchers is zowel verrassend als spectaculair. Een uitgekiend assensysteem zorgt voor daglicht op alle verdiepingen en een natuurlijke verbinding tussen de bewoners. De open plattegronden zijn ingedeeld in hoofdfuncties die een sterke sociale relatie hebben en zijn gescheiden door wanden die voorzien zijn van grote taatsdeuren.

Keuken als sociaal middelpunt
De fraaie luxe keuken vormt het sociale middelpunt en is werkelijk helemaal af. Zoals alles in het fantastisch mooie, tijdloze pand dat perfect aansluit op het moderne leven. Vrije zichtlijnen, gebruik van heel veel glas dat door de toepassing van subtiele materialen en kleurstellingen echter beslist niet afstandelijk overkomt. Kortom: modern en dynamisch, maar ook intiem en warm. Een uitvloeisel van uitgekiende interieur- en materiaalkeuzes. Door prachtige schuifdeuren zijn alle ruimtes gemakkelijk te separeren. En de als een zacht blauwwitte lucht getinte gepolierde betonvloer in de keuken geeft een veel vriendelijkere aanblik dan een strakke, maar ook ietwat kille standaard gietvloer. Ook de fraaie open haard in de living en de alom bijzondere belichting en verlichting zorgen voor extra sfeer.


“Ook de fraaie open haard in de living en de alom bijzondere verlichting zorgen voor extra sfeer”


De haarden in deze woning zijn geleverd door Boley en M-Design.

Mooie kranen van Dornbracht.

De Minimal Windows van Keller AG zijn geplaatst door Glas Ceyssens.

Quality time
De tweede verdieping herbergt drie slaapkamers en twee luxe badkamers, waarvan de grootste aansluit op de master bedroom. Een fraaie taatsdeur vormt afscheiding en entree. Ook bevinden zich hier schitterende glaspartijen en een fenomenale inloop garderobekast (Decoform). Een droom is ook de in landschappelijk groen ingebedde fraaie tuin. Het riante terras voor de prachtige vijver is een plek om bij weg te mijmeren. Kortom: zelden een villa gezien die zoveel mogelijkheden en plekken tot quality time biedt.

 

Fotografie: Niek Totté

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: