Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Klassiek & modern smelten samen | Dennis T’ Jampens

Dennis T’Jampens realiseert grootschalig project in provincie Antwerpen

Dennis T’Jampens, zaakvoerder van ‘D’ Architectural Concepts, laat met zijn ontwerp zien dat twee stijlen gemakkelijk samen gaan in één villa. Hij ontwierp voor een echtpaar in de provincie Antwerpen een villa die aan de buitenkant een klassiek landhuis vertoont en vanbinnen juist heel modernistisch oogt.

De meesten architecten denken puur vanuit het gebouw en beschouwen interieur als sluitstuk daarvan. Architect Dennis T’Jampens denkt hier ander over: “Ik ben van huis uit interieurarchitect en heb pas daarna architectuur gestudeerd. Voor mij zijn beide disciplines evenwaardig. Ik denk al tijdens het ontwerpen van het pand aan het interieur, zodat ik nadien niet voor allerlei dure of onmogelijke aanpassingen kom te staan.” Hij zorgde voor een ruime entree en een doorkijk naar het tuinhuis en zwembad achter in de tuin. “Ik vind het belangrijk binnen en buiten organisch met elkaar te verbinden”, legt hij uit.

Een keuken voor alle seizoenen

De keuken is ontworpen met openslaande deuren, zodat de bewoners bij goed weer buiten aan de houten terrastafel kunnen eten. “Het is een keuken voor alle seizoenen geworden”, zegt Dennis T’ Jampens “Ik heb er zelfs een open haard in laten zetten, om het ook ’s winters aangenaam warm en vooral sfeervol te kunnen maken.”

Spelen met sferen
Er is gekozen voor gesloten wandpartijen in de open ruimtes. “Ik vind dat de bewoners zelf moeten kunnen bepalen wanneer en aan wie ze hun boekenkasten, drankkasten, televisie of keukenapparatuur laten zien. Voor boeken, glazen en keukenapparaten geldt iets anders. Die mogen meestal gezien worden, maar door de kastdeur te sluiten of te openen creëer je een andere sfeer in de ruimte. Het is een ander zicht en een ander gevoel, waardoor je dankzij die kastdeuren in wezen een sfeerbepalend element erbij krijgt”, legt Dennis uit.


“Door de kastdeur te sluiten of te openen creëer je een andere sfeer in de ruimte”


Eigen hotel binnenshuis
Op de bovenverdieping zijn de slaapkamers allemaal voorzien van een eigen badkamer met zelfs één masterbadkamer. Er staan twee labavo’s, met eigen bergruimte, uitgevoerd in natuursteen. Centraal staat de doucheruimte, bestaande uit twee separate regendouches en één vrijstaand bad. “Ik heb zoveel mogelijk comfort in de badkamer gebracht, met als streven de bewoners het gevoel te geven dat ze in dit opzicht hun eigen hotel binnenshuis hebben. Het sanitair van Boffi bleek daarbij precies wat me voor ogen stond”, vertelt Dennis ’T Jampens.


“Ik heb zoveel mogelijk comfort in de badkamer gebracht


Tastbaar en voelbaar
Dennis heeft zijn showroom in Antwerpen waar hij opdrachtgevers alles kan laten zien wat ze in hun woning kunnen krijgen, van wandkasten en keukens tot badkamers en verlichting. “Door het tastbaar en voelbaar te maken, door het hoogstaande niveau van afwerking te laten zien, kiezen de meeste voor de leveranciers die ik voorstel”, legt Dennis uit.

Streven naar kwaliteit
“Een optimale voorbereiding is meer dan het halve werk bij een bouwproject”, besluit Dennis ’T Jampens. “Dit is de enige manier om mijn opdrachtgevers een vlotte doorlooptijd te garanderen én een onaangename verrassing tijdens de werken te voorkomen. Wat ze aan de voorkant extra uitgeven, verdienen ze aan de achterkant deels weer terug. En dat zonder toegevingen te doen aan de kwaliteit van het werk en dus aan de kwaliteit van het wonen.”

Tekst: Webredactie
Fotografie: Thomas De Bruyne

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: