Klassiek interieur | Victor Renoveert 

Zuid-West Vlaanderen is nog steeds rijk aan statige villa’s uit de jaren 50 en 60 die de toenmalige welvaart van de ondernemende regio illustreren. Deze karaktervolle villa uit 1969 is hier een mooi voorbeeld van. Het is precies deze karaktervolle uitstraling die de huidige eigenaars tot de aankoop wist te verleiden in 2011. Ze namen een architect en een interieurspecialist in de arm en verbouwden samen met Victor de woning naar hun wensen en naar hedendaagse normen. Voor het exterieur was een belangrijke wens een grote uitbouw. Voor het interieur was de wens een klassiek interieur, uiteraard in een modern jasje gestoken.  

Duidelijke visie 

De bouwheren wisten van bij de start heel goed wat ze wilden. Zo hadden ze reeds uitgemaakt dat de woning enkele belangrijke structurele aanpassingen zou ondergaan. Het vroegere salon aan de straatzijde zou omgevormd worden tot thuiskantoor. Omwille van het contact met de tuin was achteraan een nieuwe uitbouw aangewezen die werd ingericht als leefruimte. Ze wensten ook een grotere keuken én een tweede garage. Uiteindelijk moest ook de voorgevel enkele cosmetische ingrepen ondergaan. 

Wit en eiken 

In de nieuwbouwgedeeltes werd gestreefd naar een strak, landelijk en klassiek interieur met een moderne touch. Er werd onder andere gewerkt met boogvormige houten ramen tot op de vloer, waarvan sommige voorzien werden van kleinhouten verdelingen in steel look. Dit vergroot de aangename lichtinval in de woning. De marmeren schouw uit de vroegere living werd gerecupereerd en in het bureau geplaatst. Op de vloer ligt parket en zowel bureau als kastenwanden werden gerealiseerd in natuurlijke, onbehandelde eik.  

Klassiek interieur, Victor Renoveert, The Art of Living

Keuken en kasten: Frank Tack Interieur.

Keuken en kasten: Frank Tack. InterieurParket vloeren: Willton Parket. Meubelgrepen: Dauby. 

Klassiek interieur, Victor Renoveert, The Art of Living

Tuinaanleg: Tuinen Dejonghe.

Klassiek interieur, Victor Renoveert, The Art of LivingNatuurlijke tinten 

In de ruime keuken werd eveneens met bleke, natuurlijke tinten gewerkt, ook voor de werkbladen in natuursteen; dit alles om een klassiek interieur te kunnen realiseren. Hiervoor viel de keuze op een mooie en zacht geaderde emperador. Het kraanwerk van Perrin & Rowe zorgt voor een extra sierlijke toets. Het zwarte Falcon fornuis contrasteert mooi met de overheersend lichte tinten in de rest van de woning en de keuken. Op de vloer prijkt een mooie Temira Antico gebakken tegel. 

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Victor

____
Wil je meer projecten zien van Victor Renoveert?


Web editor: Media team     |

Datum: 22 | dec | 2020


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!