uitgelicht_klassiek exterieur_sels villabouw1
uitgelicht_klassiek exterieur_sels villabouw2
uitgelicht_klassiek exterieur_sels villabouw3
uitgelicht_klassiek exterieur_sels villabouw4
previous arrow
next arrow

Klassiek exterieur | Sels Villabouw 

Hoe combineer je de charme van een villa met klassiek exterieur met het comfort van een hedendaags interieur? Sels Villabouw ging die uitdaging aan en creëerde, in nauwe samenspraak met de opdrachtgever en interieurarchitect Dieter Vandervelpen, een woning die oud en nieuw deed versmelten tot een uniek geheel. Dankzij de grote mate van verbondenheid tussen de woongedeelten en tussen de tuin en het huis is het zowel een mooie als warme woonomgeving geworden.

Schilderwerken binnen: Erwin de Beul. Raamdecoratie (Gordijnen en lamellen): The Fabric.

Maatmeubilair: Luyten Interiolizers. Kokendwaterkraan: Quooker België. Schakelmateriaal: Basalte. Hanglamp boven de eettafel: Jacco Maris Design.

Halve eeuw oud

De villa met klassiek exterieur waar het oog van de huidige eigenaar op viel was ruim een halve eeuw oud en was toe aan een opknapbeurt, maar stond ook op een stuk grond van ruim 6.000 m2 aan de noordelijke rand van Antwerpen. Zulke prachtige locaties zijn dun gezaaid en ook de uitstraling van het huis beviel de koper zeer, dus besloot hij om het huis te kopen en te renoveren.

Stalen deuren en wijnkast: Ferenco. Domotica & E-Installatie: Domation. Domoticasysteem: Crestron.

Verlichtingsplan en levering verlichting: ZZIP Lighting. Interieurarchitect: Dieter Vander Velpen Architects. Maatwerk Haard: Vero Design. Designmeubelen: RR Interior

Maatmeubilair: Luyten Interiolizers. Kokendwaterkraan: Quooker België. Schakelmateriaal: Basalte. Hanglamp boven de eettafel: Jacco Maris Design.

Strakke, duidelijke lijnen

Het interieur kenmerkt zich door strakke en duidelijke lijnen, typerend voor de 21e eeuw en voor Dieter van der Velden, de designer die tekende voor de inrichting en veel van de meubelen. De eettafel in de keuken bevat bijvoorbeeld ligplekken voor het bestek, gemaakt van exact hetzelfde marmer als het keukenblok.

Saunabouw: Relex. Regendouches: AXOR. Badkamerkranen: VOLA.

Natuursteen en marmer: IL Granito. Gietvloer en wandafwerking: Indico Painting.

Kloostergang

De tuin van deze prachtige villa met klassiek exterieur is hoe dan ook steeds dichtbij. Het kantoor van de opdrachtgever wordt slechts door hoge ramen en een schuifdeur gescheiden van het grasveld. Dat loopt over in perken en bosschages, zodat er een natuurlijke overgang is van het aangelegde naar het meer natuurlijke en bosrijke deel van de tuin. Ook vanuit de ruime keuken is er direct toegang tot het overdekte terras.

Inbouwheater: HEATSTRIP. Buitenmeubilair: Meubili BVBA. Tuinarchitect en tuinaanleg: Van Turnhout-Smidts Tuinarchitectuur bvba.

Bijgebouw en carport: Primewood. Houten poort: Pouleyn.

Wel groot, niet eenzaam

Het resultaat is niet alleen een fraaier huis dat beter aan de woonwensen voldoet, maar ook een warmer en gezelliger. Het gevaar van een nieuwbouw of renovatie is dat je opgezadeld wordt met een woning die te groot en te eenzaam is, waar je in verloren loopt. Dat is hier absoluut niet het geval. Er is een grote mate van connectie.

 

Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Villabouw Sels?