Culimaat | keukenontwerp

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Keukenontwerp van de bovenste plank | Culimaat

Ruim tien jaar geleden verrees dit prachtige landhuis in een bos- en duinrijk landschap aan de Noordzeekust. Door omstandigheden heeft het huis een aantal jaren te koop gestaan, maar onlangs is het door de huidige eigenaren afgebouwd. De eigenaresse heeft een grote inbreng gehad in het interieurontwerp en de kleurstelling die tot stand is gekomen. De bewoners gaven Culimaat de opdracht om een keuken van formaat te realiseren. Het resultaat: een keukenontwerp dat alle verwachtingen overstijgt.

Culimaat | keukenontwerp

Luxe interieur

De stijl is in heel de woning te herkennen. Luxueus, elegant, gebruik van de mooiste materialen en een knipoog naar metropolitan luxury. De diepe, donkere kleuren zorgen direct voor een geborgen gevoel. Door gebruik te maken van de meest mooie, bijzondere materialen is het eindresultaat verbluffend. Ooit uitgekeken raken is hier onmogelijk. Het keukenontwerp moest natuurlijk naadloos aansluiten bij de stijl van de gehele woning.

Culimaat | keukenontwerp

Een echte culimaat

De keuken bevindt zich in een zijtak en staat in verbinding met de naastgelegen ruimtes. Vanuit de keuken kun je vier verschillende richtingen in: de dining, living, bijkeuken én het terras. Door middel van klassieke witte schuifdeuren kan de ruimte echter met gemak worden afgesloten. Het eiland van ruim vijf meter is volledig opgetrokken uit natuursteen met lichte aders. Het spoelgedeelte bestaat uit twee bakken met twee afzonderlijke kranen – een Quooker en een MGS-kraan – en is iets opgetild ten opzichte van de rest van het eiland, waardoor het een zwevend element vormt. Alle luxe apparatuur gaat schuil achter de zwarte hoogglanskastenwanden met schuifdeuren. Balans creëer je aan de hand van terugkerende kenmerken: boven het eiland hangen dezelfde designlampen van Ilfari als in de hal, maar dan in kleiner formaat. Aan de muur pronkt dezelfde chique spiegel als in de dining.

 

Tekst: Redactie The Art of Living Online
Fotografie: Culimaat

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?