Luxe villa met keuken van marmer | Project Vijf

De voormalige hoeve werd in de loop der jaren omgevormd tot een woonhuis, dat aan alle moderne standaarden voldoet. Vorig jaar hadden de bewoners het plan om een aantal praktische ingrepen uit te voeren en hun interieur op te frissen. Via hun maatwerker, Ruben Waeles van Puur Maatwerk, kwamen ze bij Danny Hoorelbeke van Project Vijf terecht. Er werd beslist om over te gaan tot een totaalrenovatie van het gelijkvloers, met een keuken van marmer als pronkstuk.

Van blackbox naar totaalrenovatie

In 2016 hadden de bewoners de bewoonbare oppervlakte reeds uitgebreid met een blackbox: een strakke, balkvormige aanbouw waarin een zithoek met TV-ruimte werd ondergebracht. Langs buiten werden de glazen zijwanden van het overvloedig zonlicht afgeschermd met zwarte, diffuse screens. De blackbox zorgt voor een boeiende en verrassende stijlbreuk, met de overheersend traditionele bouwstijl van de klassieke woning. Twee jaar later werd de rest van de benedenverdieping grondig onder handen genomen.

Waeles maakte het maatwerk voor de keuken, het bureau, de trap en de leefruimte.

Lijn – vlak – volume

Interieurarchitect Danny Hoorelbeke werkt vanuit zijn designfilosofie graag met lijnen, vlakken en volumes, om een logische samenhang tussen diverse ruimtes en zones tot stand te brengen. De eenheid van het geheel komt verder terug door een zorgvuldige keuze van kleuren, structuren en natuurlijke materialen.

Imposante keuken van marmer

De open keuken van marmer wordt gedomineerd door een monumentaal werkblok met een lengte van maar liefst zes meter. Dit werd uitgevoerd in beige-wit marmer, met warme kleurschakeringen uit de collectie van Antolini, wat de wereldleider is op het vlak van exclusieve natuursteen. Om de monolitische indruk van het meubel te versterken, zijn ook de lades en deuren in hetzelfde marmer gerealiseerd.


“De open keuken wordt gedomineerd door een monumentaal werkblok met een lengte van maar liefst zes meter.”


De verlichting en spots zijn van Lichtpunt.

Het werkblok van maar liefst zes meter lang bestaat uit een geschakeerd marmer en is afkomstig van Vinckier uit Diksmuide.

Strak, maar gezellig

De bewoners wensten een interieur dat, na een drukke werkdag, rust moest brengen. Materialen, structuren en kleuren waren hierbij van doorslaggevend belang. Over de volledige lengte van een wand werd een lage zitbank geplaatst, van hetzelfde donkere eik als de keukenkast. Een handige oplossing om extra zitruimte te creëren bij feestjes of familiereünies en tevens een bewuste architecturale ingreep. De zitbank is namelijk ook direct deel van de trap naar de verdieping.


“Naast de tafel wordt een wand ingenomen door hangende en symmetrische kastelementen, die zorgen voor een bijzonder artistiek effect.”


Het meubilair werd geleverd door Casteelken, zoals deze eettafel met bijpassende stoelen.

Het interieur is sierlijk en stoer tegelijk. De Desalto Clay eettafel is een sculpturale tafel die al meerdere awards heeft gewonnen.

Eetplek uit de boekjes

De eetplek bevindt zich voor een plafondhoog raam. De eettafel is het model Clay van Desalto, een designstatement van formaat. Het ovale tafelblad lijkt hier te balanceren op de top van het kegelvormig onderstel.

keuken van marmer, vijf interieurarchitectuur, the art of living, marmer

De bank heeft plooibare rugsteunen en is volledig naar wens samengesteld. Het is de Maralunga sofa van Cassina.

keuken van marmer, vijf interieurarchitectuur, the art of living, marmer

Crevits decoraties leverde niet alleen de gordijnen, maar verzorgde ook de stuc- en schilderwerken en de wandbekleding.

Geïntegreerd thuiskantoor

De heer des huizes heeft een drukke baan in de medische sector. Daarom wilde hij absoluut zijn thuiskantoor behouden, wat meteen een uitdaging is voor elke interieurarchitect. Als oplossing werd gekozen voor een L-vormige opstelling van een wit bureaumeubel met een haaks erop staand laag, zwart ladenblok.

keuken van marmer, vijf interieurarchitectuur, the art of living, marmer

Een warm thuisgevoel

De bewoners zijn bijzonder lovend over de rust en het warme thuisgevoel, wat nu in hun interieur heerst. Beige, lichtbruin, lichtgroen, witte muren en plafonds, plus accenten in donkerbruin, zwart en bronskleur zorgen voor een warme, tijdloze en hedendaagse kleurenmix. Hierdoor straalt de woning huiselijke warmte en gezelligheid uit.

 

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Pieter Clicteur

___

Wil je meer projecten bekijken van Vijf Interieurarchitectuur?