Keuken op maat, culimaat, Kabaz, the art of living

Keuken op maat | Culimaat

In de provincie Utrecht ontwierp architectenbureau Kabaz het in- en exterieur van een landelijke nieuwbouwvilla. Veel mensen kiezen ervoor om de keuken het centrale punt van de woning te laten zijn. Dat is hier ook het geval, waardoor nagenoeg alle ruimtes beneden grenzen aan deze ontmoetingsplek. De keuken zelf is een juweeltje, met haar eiken kasten en aanrechtbladen in betonlook. De witte basiskleur is een mooie leider in dit samenspel van Culimaat, dé specialist als je een keuken op maat wil.

Mooie afwerking

Miele-apparatuur voorziet de bewoners van al het gewenste, moderne kookgemak. Wanneer je uitkomt op drie apparaten en vier kastelementen, kan je niet anders dan de apparaten een asymmetrische plaats geven. Dit geeft een luchtig tintje aan de keuken op maat. De blauwstalen plaat is eigenlijk gewoon een extreem esthetische afwerking van het lelijkste onderdeel van een keuken, namelijk de afzuigkap. De eikenhouten etaleerplank geeft ruimte aan kruiden, kookboeken en decoratie.

Keuken op maat, culimaat, Kabaz, the art of living

Handige indeling

Het vaste aanrecht is duidelijk ingericht om te koken. Het kookeiland heeft de functie van schoonmaken en opruimen gekregen. Dit is niet alleen heel praktisch, maar ook heel hygiënisch. Het eiland heeft een uitsparing aan de achterkant, waar ruimte is gemaakt voor vier barkrukken. De beste gesprekken heb je vaak wanneer de werkdag er net op zit en je met je partner en/of gezin even samenkomt voor het avondeten. Deze keuken is daar helemaal op ingericht.

Keuken op maat, culimaat, Kabaz, the art of living

De smaakmakers

Wanneer je de ruimte is nauwkeuriger bekijkt, valt meteen ook de zware, opgelegde plint op. Strak, stijlvol en gedurfd. Om de keuken op maat extra allure te geven, integreerde Culimaat een wijnkast in het kookeiland. Een bijzondere sfeerbrenger is de Bellfires-haard, smal weggewerkt in de muur met eenzelfde afwerking: blauwstalen platen. De ruimte wordt afgemaakt met een zware, eikenhouten eettafel met een extravagante lamp erboven voor de high-class uitstraling.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Peter Baas

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?