Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen
Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen
Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen
previous arrow
next arrow
Slider

Karaktervol wonen | Architectenbureau Frank Gruwez 

Deze karaktervolle, imposante villa in Oost-Vlaanderen ligt aan de rand van een agrarisch gebied met een rustgevend zicht op de achterliggende velden. Het is een realisatie van architect Frank Gruwez die hiermee zijn passie voor authenticiteit tentoonspreidt. De verregaande aandacht voor detaillering en materiaalgebruik voert hier de boventoon. Het is een ware representatie van karaktervol wonen.

Optimaal natuurlijk licht

Op het 2.000 m2 grote bouwperceel waarover de bouwheren beschikten, bevond zich reeds een oudere woning. Deze verkeerde in een vrij slechte staat en een initiële raming toonde aan dat een complete nieuwbouw financieel interessanter zou zijn dan een grondige renovatie. Het eerste wat de architect dan ook deed, was de oriëntatie hertekenen. Oriëntatie is vooral belangrijk om optimaal van het dag- en nachtritme te genieten, om voldoende licht in de woning binnen te trekken en om volop te genieten van de tuin en de seizoenen.


‘‘De woning lijkt niet alleen authentiek, ze is het ook’’


Karaktervol wonen

Frank Gruwez houdt van een pure architectuur en vertaalt deze zowel in een klassiek landelijke bouwstijl als in een hedendaagse vormentaal. De woning lijkt niet alleen authentiek, ze is het ook. Dit komt vooral naar voren door het overvloedige gebruik van oude materialen, zoals bourgondische tegelpannen, gevelstenen en balken. In combinatie met het rieten dak op de uitbouw en het gebruik van duurzame houtsoorten en de ramen in hout zorgen deze keuzes voor een perfect uitgebalanceerd geheel, zowel op vlak van kleur als van structuur.

Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen

Detaillering

Ook binnen werd bijzonder veel aandacht geschonken aan de detaillering, onder meer met de stalen binnendeuren die door de architect zelf werden uitgetekend. Een gemetselde trap in drie niveaus leidt tot aan de overdekte voordeur. Opvallend aan de voorzijde zijn tevens de keerwanden in beton die mooi contrasteren met de oude gevelsteen. Achter de houten voordeur ontplooit zich de ruime traphal met eiken trap, voorzien van een balustrade met smeedijzeren spijlen. De binnendeuren van staal en glas zorgen in de hal voor een doorzicht langs de eetkamer tot in de tuin.

Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen

De kwaliteitsverlichting is afkomstig van het Belgische Brick In the Wall.

Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen


‘‘De indeling van het gelijkvloers zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel’’


Ruimtegevoel

Rechts van de hal nodigt een grote tv-ruimte uit tot ontspannend genieten. Talrijke deuren in staal en glas zorgen voor een ideale lichtverspreiding. Voor de vloeren op de benedenverdieping werd gekozen voor een half massief parket in lichtgeolied eiken. De keuken is voorzien van een donkere natuurstenen tegelvloer die mooi harmonieert met het parket elders in de woning. De indeling van het gelijkvloers zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel. De afwerking en materialenkeuze is dan weer gericht op warmte en gezelligheid.

Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen

Praktische zolderruimte

De tweede verdieping biedt onderdak aan de nachthal en aan een ruime master bedroom met aanpalende dressing en badkamer met ligbad. Verder vinden we boven nog drie ruime slaapkamers waarvan er twee uitgerust zijn met een badkamer voorzien van een inloopdouche. In de nok van de woning bevindt zich nog een ruime en praktische zolderruimte.

Karaktervol wonen, Frank Gruwez, ruimtegevoel, detaillering, oude elementen

Het buitenschrijnwerk is gerealiseerd door engels uit Lokeren.

Dankzij de duurzame materialenkeuze en de toepassing van vooruitstrevende technieken staat deze woning niet enkel voor een aangename thuishaven, maar ook voor een bijzonder waardevaste investering naar de toekomst toe!

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Frederik Bogaert (Artitec)

____

Meer projecten zien van Frank Gruwez?


Web editor: Media team     |

Datum: 02 | mei | 2019


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!