Uniek kantoorpand | Conversion Works

Conversion Works is een expert op het gebied van het vormgeven van buitengewone ruimtes. Het eigen kantoorpand, waarin ook een woongedeelte is opgenomen, is daar een mooi voorbeeld van. In deze toonaangevende toren creëerde dit bedrijf een unieke en inspirerende werkplek voor eigen medewerkers en andere creatieve geesten, zij die op zoek zijn naar flexibele co-working mogelijkheden of naar een adembenemende locatie voor tal van culturele- of bedrijfsevents. Het resultaat is spectaculair en mag gerust als enig in zijn soort bestempeld worden.

Installatiebedrijf technieken: Brioval, luidsprekers (Crestron): Domation, Sanitari: Cea Design

Meubilair: SPRL Interieurbouw Deblander, Raambekleding: Decosentie VOF, Vloeren: Forbo Flooring Belgium, Ramen: Luckx NV, Schildertechnieken + vloer: Tom Van Eyken Schilderwerken

Inspirerende werkplekken

Dit kantoorpand omvat een gelijkvloers, 5 verdiepingen en een dakterras met een waanzinnig zicht op de omgeving. De verschillende verdiepingen zijn met elkaar verbonden via de lift, deels met trappen tussen de toren en de liftschacht en deels met betonnen trappen binnenin. Op het gelijkvloers bevindt zich een slaap- en badkamergedeelte. Het plafond bestaat uit onregelmatig aangebrachte gipskartonplaten, afgewerkt in een stone look en voorzien van LED-strips. De eerste verdieping doet dienst als loungeruimte, keuken en kantine. Nog een verdieping hoger vind je een co-working place met acht flexibele en inspirerende werkplekken.

Ramen: Luckx NV, Vloeren: Forbo Flooring Belgium

Verlichting: Dark At Night, Verlichting: Schwung Home

Multifunctionele ruimte

Op de derde verdieping tref je een unieke, multifunctionele event- en B2B ruimte aan.

Qua aankleding en inrichting is deze ruimte op de derde verdieping zonder meer eclectisch te noemen, bevreemdend zelfs. Barnwood aan de muren, een Louis XV canapé, geweien aan de muren, art nouveau elementen, een uitvouwbare houten vergadertafel, een uitklapbare salontafel van Ozzio met geïntegreerd extra zitje, een kastje van jot.jot, een spiegel met ledomranding van Philippe Starck en ga zo maar door.

Wiskey meubel: Conversion Works, verlichting: Schwung Home

Domotica (Crestron) installateur: Domation, Beveiliging: DAS Security

Verlichting: Flos, Binnenschrijnwerk op maat: Dadec Interieur BVBA, Schildertechnieken + vloer: Tom Van Eyken Schilderwerken

Kunst: Michael Peetermans, verlichting: Flos

Verlichting: Dark At Night, decoratieve schilderwerken: Schilderwerken Tom van Eyken

Barbecue: Yakiniku Grill Kamado

Eigen kantoren

De vierde en vijfde verdieping van dit kantoorpand huisvest de kantoren van Conversion Works zelf. Ook hier weer verlichting van Flos, meubilair van jot.jot en poefs van MDD, aangevuld met EFG stoeltjes en rolkasten. Elk vrij hoekje werd voorzien van praktische en mooi vormgegeven opbergmogelijkheden. Van hieruit leidt een trap naar het dakterras, afgeboord met een glazen cilinder. De ruimte is ideaal geschikt om te lunchen of te socializen, genietend van het duizelingwekkend uitzicht.

 

Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 2 2020
Fotografie: Pieter Clicteur & Herman Desmet

_____

Wil je meer projecten zien van Conversion Works?