Kantoorgebouw | icoon.be architecten
Kantoorgebouw | icoon.be architecten
Kantoorgebouw | icoon.be architecten
Kantoorgebouw | icoon.be architecten
Kantoorgebouw | icoon.be architecten
Kantoorgebouw | icoon.be architecten
previous arrow
next arrow
  • Tuin
    Zwemvijver & tuinarchitectuur, Ecovie
    Celles | www.ecovie.be

Kantoorgebouw | icoon.be architecten

Frederik De Smet zorgde voor een opzienbarende metamorfose

Dat dit een voormalig kantoorgebouw is, is moeilijk voor te stellen. De woning nabij Antwerpen oogt sjiek en stijlvol alsof over ieder detail zorgvuldig is nagedacht. En dat heeft architect Frederik De Smet van icoon.be architecten ook gedaan. Hij stond aan de basis van deze opzienbarende metamorfose, die met ambachtelijk vakmanschap en gekende professionele vakbedrijven werd gerealiseerd.

De woonkamer baadt in het zonlicht door de grote schuifpui, die loopt van vloer tot plafond alsook de grote, strategisch geplaatste ramen in huis. Het uitzicht op de fraaie tuin met natuurvijver, grappige folly’s en omringend groen is een ode aan het verbond tussen mens en natuur.

Rekening houden

Tijdens een open dag van zijn open loftproject in Hemiksem werd Frederik De Smet aangesproken door de bewoner die het kantoorpand had gekocht. “Als je een oud kantoorpand wilt ombouwen naar een woning, moet je met een aantal dingen rekening houden”, zegt Frederik. “Bijvoorbeeld of er een goede openbare ruimte rond het gebouw is. En wat voor soort woning je in het kantoorgebouw kunt bouwen.”

Woonkamer, living, houten vloer, eettafel, maatwerk kasten, Kantoorgebouw | icoon.be architecten

Keuken, Keukens Van Gils, Augustijns Keukens en Interieur, Kantoorgebouw | icoon.be architecten

De keuken werd gerealiseerd door Keukens Van Gils.

Eigentijds, innovatief en creatief
Glimlachend: “Dit object was nogal een uitdaging. Het pand was een gesloten, compleet overwoekerde enclave. Het had geen toegevoegde waarde voor de prachtige buurt en omgeving. Dat is inmiddels rigoureus veranderd. Met zijn beproefde aanpak schiep architect Frederik De Smet een eigentijds, innovatief en creatief huis, waar woonbeleving, woongenot en domotica het leven bepalen.

Het witte bureau werd gemaakt door Augustijns Keukens & Interieur.


“Een huis waar woonbeleving, woongenot en domotica het leven bepalen”


Geestverwanten
In de bewoner vond Frederik een geestverwant voor rauw en industrieel. In de charmante vrouw des huizes, een bijzondere partner, een geestverwant voor de binnenhuisinrichting. “Ik vond het oorspronkelijk net iets té industrieel”, glimlacht ze. “Als ze in een woning over de drempel stapt, kan ze in haar hoofd al snel de mooiste en meest geschikte inrichting componeren”, spreekt Frederik uit eigen ervaring. Het weerspiegelt zich in alle facetten en details.

Trots
De bewoners zijn dan ook met recht trots om in een voormalig kantoorpand te wonen dat is getransformeerd tot een bijzonder woonobject met werkstudio. Die studio, duidelijk afgebakend van het privédomein, is in feite een renovatie na de renovatie. In het verlengde van de sfeervolle werkstudio is een extra badkamer en een nieuwe master bedroom met fantastisch uitzicht gecreëerd.

Zwemvijver, tuinarchitectuur, tuin, Ecovie, Kantoorgebouw | icoon.be architecten

De zwemvijver werd aangelegd door Ecovie.

Kantoorgebouw | icoon.be architecten

Tekst: webredactie
Fotografie: Hendrik Biegs & icoon.be architecten

 

Meer projecten van Icoon.be architecten bekijken?

 

­­