Kantoor aan huis, P_2 Architecten, Moderne villa, Strak interieur, Modern interieur, Praktijk aan huis, Plastische chirurg, Plastic Art, Keuken, Woonkamer,
Kantoor aan huis, P_2 Architecten, Moderne villa, Strak interieur, Modern interieur, Praktijk aan huis, Plastische chirurg, Plastic Art, Keuken, Woonkamer,
previous arrow
next arrow
Slider

Kantoor aan huis  | P²_Architecten

Tijdloos zwart en wit

In het Pajottenland ontwierp P2_Architecten een moderne, tijdloze villa met op de benedenverdieping de privépraktijk van een plastisch chirurg. De blikvanger is ongetwijfeld de zuilengalerij in de voorgevel.

“Ik wist al tot in detail hoe mijn praktijk eruit moest zien, omdat ik – na jarenlange ervaring – een duidelijk beeld had van wat voor mij de meest efficiënte werkomgeving zou zijn. En Philippe begreep me vanaf het eerste gesprek”, vertelt de eigenaar. Philippe Duflo van P2_Architecten maakte er een sober geheel van in zwart-wit.

Kantoor aan huis, P_2 Architecten, Moderne villa, Strak interieur, Modern interieur, Praktijk aan huis, Plastische chirurg, Plastic Art, Keuken, Woonkamer,

Schilderwerken Tom Van Eyken zorgde voor de schilderwerken. Ook hier werden de vlakwandige Xinnix deursystemen met verborgen scharnieren, magneetsluitingen en dichtingsrubbers geleverd door Detha Doors.

Kantoor aan huis

Het zwart-witspel is al meteen zichtbaar aan de buitenkant. Rekening houdend met de drukke weg, is het gebouw vooraan tamelijk gesloten met onderaan een strakke, gesloten band in zwart geprofileerd aluminium. Om de privacy van de patiënten te garanderen, loopt de wand door en bevindt de inkom zich om de hoek. De bovenverdieping contrasteert in witte crepi. De buitenpatio met lamellen houdt tegelijkertijd het autolawaai tegen, maar laat toch voldoende licht binnen.

Accentwand

Ook binnen gaat het contrasterende kleurenspel door. Een witte epoxyvloer, wit meubilair in combinatie met een zwarte muur. De ontvangstruimte is open, maar biedt patiënten toch voldoende privacy wanneer ze zich aanmelden. Nadien kunnen ze plaatsnemen in de wachtzaal waar een groot zwart-wit kunstwerk van Greta Buysse de muur siert en waar een houten accentwand zorgt voor een warme en huiselijke sfeer.

Alle polyurethaan gietvloeren werden gelegd door Steppa Kunststofvloeren. De inrichting van de praktijkruimte werd volledig verzorgd door Interieurbouw Deneef.

Aanpasbaar in de toekomst

Langs de ene kant van de gang bevinden zich de consultatieruimte, de sterilisatieruimte en de operatiezaal. Opdat de dokter en verpleegster zich vrij van ruimte naar ruimte kunnen bewegen zonder de gang te gebruiken, zijn alle ruimtes ook met elkaar verbonden via een schuifdeur. Bovendien zijn de verschillende ruimtes niet van elkaar gescheiden door muren, maar wel door kasten die dienst doen als doorgeefluiken. Zo is er ook een sluissysteem waarbij steriel en vuil materiaal gewisseld kunnen worden zonder met elkaar in contact te komen. Dankzij die kasten wordt alle beschikbare ruimte optimaal benut. “Het slimme is dat het meubilair niet dragend is”, legt Philippe uit. “Mocht de arts ooit beslissen te stoppen, dan kan zijn praktijk gemakkelijk omgevormd worden tot een woning.”

Achtergevel van glas

De achtergevel bestaat bijna volledig uit glas. Automatische screens aan de buitenzijde houden de zon buiten. De lamellengordijnen langs de binnenkant verbergen het spiegelglas en bezorgen de patiënten ook ’s avonds een aangenaam gevoel.

 

Loftachtige woning

Boven de praktijk bevindt zich een groot appartement met een eigen ingang en parking. Dankzij de ruime en lichte leefruimte met open keuken, heeft het appartement iets weg van een loft. Achteraan is er een groot gezellig terras waar de bewoners kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de velden. Aan de voorzijde liggen de twee slaap- kamers en de badkamer. Hoewel de voorgevel gesloten lijkt, komt er veel licht binnen door de lamellen. Vanuit de slaapkamers kunnen de bewoners op de patio komen.

Kantoor aan huis, P_2 Architecten, Moderne villa, Strak interieur, Modern interieur, Praktijk aan huis, Plastische chirurg, Plastic Art, Keuken, Woonkamer,

Kantoor aan huis, P_2 Architecten, Moderne villa, Strak interieur, Modern interieur, Praktijk aan huis, Plastische chirurg, Plastic Art, Keuken, Woonkamer,

Ook bij deze woning realiseerde Van der Biest Elektriciteitswerken zowel de verlichting als de e- en w-installatie, de domotica en het beeld en geluid.

Goede match

“De samenwerking met Philippe is heel goed verlopen”, zegt de eigenaar. “Bovendien heeft Philippe me verbaasd met zijn oog voor detail in de afwerking. Ik ben zelf ook nogal perfectionistisch, dus dat was een goede match.”

De trap werd door Steppa Kunststofvloeren met polyurethaan bekleed. Op de bovenverdieping bevindt zich het ruime appartement met spectaculair uitzicht.

 

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Pieter Clicteur

____

Meer projecten bekijken van P2_Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!