kangoeroewoning | Michel Muylaert, the art of living

Kangoeroewoning met vide als uitgangspunt | Michel Muylaert

Een locatie op het noorden heeft zijn voordelen. In deze villa kreeg de architect ruim baan om grote glaspartijen te voorzien, omdat het risico op oververhitting minimaal is. Het resultaat is een zeer open en ruime woning, een kangoeroewoning bovendien, waar de grootouders hun eigen dakappartement hebben. Ieder van de drie generaties heeft zijn eigen ruimtes en dus privacy, niemand loopt de ander in de weg maar iedereen kan elkaar wel opzoeken. Een harmonieus concept, in alle betekenissen van het woord.

Styling en inrichting: I Home You.

Keuken – volledige realisatie: Vasco Keukens. Verlichting binnen + ontwerp lichtplan: Pierre Withaeckx Lichtadvies.

 

Imposant karakter

Vanaf de straat en de oprit is nog niet duidelijk welk een ingenieuze kangoeroewoning er achter de bakstenen voorgevel schuilgaat. Dat toont zich pas goed aan de achterzijde, waar ramen van de grond tot het dak reiken en het volle zicht bieden op twee verdiepingen. Houten latwerk ernaast en ertussen accentueert het imposante karakter van deze achtergevel. Maar ook het zicht van binnenuit mag er wezen. Achter het gazon ligt een weide, die ook nog bij het perceel hoort, en in de verte zijn bossen en smalle wegen zichtbaar in een groen landschap op de grens van Antwerpen en Brabant.

kangoeroewoning | Michel Muylaert, the art of living


“De woning kent een verfijnd samenspel van vloeren en wanden die nooit helemaal afsluiten en daardoor een enorme ruimtelijkheid creëren”


Lift: BVBA Aesy Liften Beglië.

kangoeroewoning | Michel Muylaert, the art of living

Vloeren (tegels en parket): Tegeldesign. Ontwerp- en productieatelier maatwerk meubilair: Casa Vero.

 

Volledige privacy

“De grootouders delen de inkomhal en een wasruimte op de eerste verdieping, maar hebben verder hun eigen toegang via een lift en de trap,” zegt architect Michel Muylaert. “Op de eerste verdieping is bovendien een draaideur gezet, zodat die etage volledig kan worden afgesloten om de privacy te vervolmaken. Dankzij de dakterrassen hebben ze zelfs hun eigen daktuin. Maar voor een jong gezin met professioneel drukbezette ouders is het natuurlijk ideaal om een opa en oma in de buurt te hebben als oppas voor de kinderen.”

Ontwerp-en productieatelier maatwerk meubilair: Casa Vero. Vloeren (tegels en parket): Tegeldesign.

Aannemer: Verhoeven & Co. Architect: Architectenbureau Michel Muylaert. Tuinarchitect: Avant Garden.

Garagepoort: Idem Poorten. Domotica en schakelmateriaal: BVBA Basalte.

 

Vide voor contact

De eerste verdieping heeft een brede overloop die dankzij de vide contact maakt met de eetkamer eronder. De woning kent een verfijnd samenspel van vloeren en wanden die nooit helemaal afsluiten en daardoor een enorme ruimtelijkheid creëren. Je kijkt als bewoner of bezoeker nooit tegen plafonds en muren aan die het zicht helemaal beperken en zo een gevoel van afgesloten zijn oproepen. Als je een groot huis neerzet, laat dat dan ook zien en beleven is het uitgangspunt geweest.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Frederik Bogart

____
Wil je meer projecten zien Architectenbureau Michel Muylaert?


Gerelateerde artikelen

Klassieke villa | Demo Architecten, the art of living

Klassieke villa met moderne elementen | Demo Architecten


Architect DEMO architecten Izegem | www.demo-architecten.be – Binnenschrijnwerk Coopman Zonnebeke | www.coopmaninterieur.be – Parketvloer / Binnentrap Lefevere Parket Sint- Eloois Ledegem| www.parket-lefevere.be – Sanitair installatie / HVAC installatie S&P Technics Izegem | www.senptechnics.be – Screens en overkapping NV Renson Waregem | www.renson.eu – Authentieke Dakpannen Philippe De Clerq Bouwmaterialen Roeselare | www.vloerwerkendeneve.be – Dekvloeren Defraeye […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!