Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Wonen in een jongensdroom | Schellen Architecten

Verfrissende villa met verrassing

Ieder huis heeft een eigen verhaal, een eigen verrassing. Deze villa in de Vlaamse Kempen is daar een sprekend voorbeeld van. De bewoners hadden in eerste instantie het plan om klassiek te bouwen, maar hielden van een modern interieur en verzamelden hedendaagse kunst. Het stel ging op zoek naar een architect die de woning kon realiseren en kwamen uit bij Reginald Schellen.

Bij deze woning is de gevel een verfrissend element. De villa roept met zijn lijnenspel, vlakken en dieptewerking een gevoel op van een Mondriaan-schilderij in 3D. Het creëert bij de bewoners het gevoel dat ze niet alleen kunst verzamelen, maar feitelijk ook in een kunstwerk wonen. Een ander verrassend element is dat het kantoor meteen dienstdoet als garage. Het was een grote wens van de heer des huizes om te werken te midden van zijn grote passie: Ferrari’s. En willen ze het huis ooit weer verkopen, dan is er een functionele oplossing. Door het plaatsen van een muur is het vertrek eenvoudig op te delen in twee aparte ruimten.

Naadloos keukenblad
In de keuken nodigen drie barkrukken uit tot een snel hapje eten. De keuken is volledig op maat gemaakt, compleet met een praktisch verlichtingselement boven het kookeiland en een naadloos blad van Corian. Uit dit strakke materiaal zijn ook de wastafels en het bad in de badkamer vervaardigd. Een bijzonderheid in de dressing is een wasschacht die rechtstreeks naar de kelder leidt, waar de wasmachine staat. Ook de lades voor de overhemden zijn een fraaie interieurarchitectuuroplossing.

Het echte wauw-gevoel
Bijzonder geslaagd in deze villa is de grote vide, waardoor de living een dubbele hoogte heeft. Daglicht valt er royaal naar binnen. De bewoner noemt het een van de twee ‘plekken’ in huis die een absolute ‘wauw-factor’ hebben. De andere is de kelderpatio, waar je vanuit de jacuzzi drie verdiepingen omhoogkijkt. De geïntegreerde loungehoek draagt bij aan het binnen-buitengevoel. In de aangrenzende wellnessruimte nodigen ligstoelen en een gashaard uit tot heerlijk relaxen. Aan de muur een werk van Charlotte Molenkamp en even verderop een doucheruimte en sauna. Op deze benedenverdieping zijn ook een homecinema, wijnkelder, bar en fitness ondergebracht.


“In de aangrenzende wellnessruimte nodigen ligstoelen en een gashaard uit tot heerlijk relaxen”


Interieurarchitectuur
Ook een etage hoger is het bijzonder goed toeven. Alle ruimten daar bieden zicht op de tuin. Omdat de binnenmuren zo’n twee meter voor de gevel stoppen, ontstaat een fraaie visuele as. Bijzondere elementen in de living zijn twee Barcelona Chairs, een ontwerp van Mies van der Rohe uit 1929. Het bijzettafeltje ernaast is ontworpen door Eileen Grey. De salontafel heeft een link met de passie van de bewoner: zo’n zelfde meubelstuk is te vinden in Ferrari World in Abu Dhabi.


“Omdat de binnenmuren zo’n twee meter voor de gevel stoppen, ontstaat een fraaie visuele as”


Als decor voor deze prachtige villa dient een ruim perceel, afgezoomd met een dubbele rij eikenbomen. De oude laan waaraan de woning gelegen is, behoorde ooit tot het jachtgebied van een adellijke familie. Kortom: een geweldige omgeving voor een ritje in een Ferrari.

 

Fotografie: Dré Wouters & Robin van den Acker

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Lampen boven de eetkamertafel (PSM Lighting) & loungehoek (Vondom), Puur Design & Interieur
    Eindhoven | www.puurdesign.nu
  • Kokendwaterkraan, Quooker
    Ridderkerk | www.quooker.nl
  • Parket, Grobo
    Grobbendonk | Tel.: +32 (0) 14 50 12 89