Je keuken een make-over geven? Volg deze 5 tips!

De keuken is het hart van het huis. Het is de plek waar we koken, eten, lachen, en samenkomen. Maar misschien is je keuken wel aan een opknapbeurt toe? Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om je keuken een frisse, nieuwe look te geven. Dankzij deze 5 tips geef je je keuken een knappe make-over!

Speel met kleur

Een van de eenvoudigste manieren om je keuken op te frissen, is door te spelen met kleur. Verf de muren bijvoorbeeld in een nieuwe tint, of ga voor een gedurfde accentmuur. Als je kastjes er wat verouderd uitzien, is het een goed idee om deze ook te schilderen. Een likje verf kan wonderen doen! Denk aan frisse kleuren zoals zacht groen, wit, of blauw. Een tip? Trek deze vrolijke kleuren ook door in de details, zoals originele deurknoppen voor je keukenkasten, een pannenset op het aanrecht in vrolijke kleuren of een mooi servies. 

Vervang de verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer van je keuken. Oude lampen kunnen een ruimte somber maken. Vervang ze daarom door moderne hanglampen boven het aanrecht of de eettafel. LED-strips onder de kastjes kunnen ook een leuke oplossing zijn voor extra licht bij het koken. Kies dan liefst voor warm licht om een gezellige sfeer te creëren, of ga voor helder wit licht als je van een strakke, moderne look houdt.

Hang een paar wandplanken op

Open planken zijn niet alleen trendy, maar ook functioneel. Ze geven je keuken meteen een luchtige, open uitstraling en zijn een leuke plek om je mooiste servies, kookpotten of kookboeken te tonen. Wees creatief met de styling: mix en match bijvoorbeeld je favoriete items en zet ook een paar leuke planten op de planken voor een frisse touch.

Vernieuw de keukenwand 

De keukendwand wordt vaak vergeten, maar nochtans kan deze een groot verschil maken. Tegels zijn een populaire keuze, maar je kunt ook denken aan alternatieven zoals roestvrij staal, glas, of zelfs behang dat speciaal ontworpen is voor keukens. Een nieuwe keukenwand kan je makkelijk zelf maken en zorgt er meteen voor dat je keuken er als nieuw uitziet!

Zorg voor leuke accessoires

Kleine accessoires kunnen een groot verschil maken. Denk maar aan nieuwe handdoeken in een leuk kleurtje, originele placemats, nieuwe keukenapparatuur,… Een stijlvolle fruitschaal, een set mooie glazen potten voor droge ingrediënten, of een nieuwe set messen kunnen al snel de finishing touch geven aan je keuken make-over. Kies in de keuken liefst voor accessoires die zowel functioneel als mooi zijn.