Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
Jaren 30 villa | Marco Daverveld
previous arrow
next arrow

 

Nieuwbouw jaren 30 villa | Marco Daverveld

Modern comfort met een klassieke twist

Aan de rand van een stad in het gezellige Brabant staat een woning die aandacht trekt. Van Houtum architecten maakte het ontwerp voor de villa en Marco Daverveld nam de interieurarchitectuur voor zijn rekening. Het resultaat is een smaakvolle klassieke jaren 30 villa met prachtige details.

De entree is stijlvol. De voordeuren van 2,90 hoog zijn voorzien van draairamen met isolatieglas en een decoratief rooster. Het oog valt meteen op de markante trap door Timmerbedrijf Van der Linden, de eyecatcher van de woning. De trap is voorzien van een brede zwarte loper en deze vloerbedekking loopt door in de gang op de eerste verdieping. In de hal hangt een prachtige lamp van Koek Verlichting.

Mooi en praktisch

De ruime woonkeuken is van alle gemakken voorzien. De inbouw oven en combimagnetron zijn van Miele en de inductiekookplaat is van ATAG. Liebherr zorgde voor de inbouwwijnkoelkast en de inbouw BioFresh koelkast. De afzuigkap is van Novi. De keuken is van de hand van Van den Berg keukens en de inbouwkasten in het gehele huis zijn op maat gemaakt door Van der Lee interieurbouw.

Deze prachtige trap is ambachtelijk gemaakt en geplaatst door Machinaal Timmerbedrijf Van der Linden.

Keuken, Van den Berg Keukens, kookeiland, afzuigkap, ATAG, Miele, jaren 30 villa, Marco Daverveld

De op maat gemaakte keuken van Van den Berg Keukens werd voorzien van inbouwapparatuur van Miele, Atag en Liebherr (wijnkoelkast).

Keuken, meubels, Heerenhuys Interieurs, styling, houten vloer, kookeiland, jaren 30 villa, Marco Daverveld

De diverse meubels in o.a. de keuken zijn afkomstig van Heerenhuys Interieurs, welke tevens de styling verzorgde.

Spelen met symmetrie
Marco Daverveld tekende verschillende symmetrische elementen en adviseerde om op verschillende plekken in het huis voor schuifdeuren te kiezen. Schuifdeuren nemen de minste ruimte in. De woonkamer en werkkamer hebben dezelfde schuifdeuren, in de keuken zien we de symmetrie terug in de inbouwkasten, in de bijkeuken vinden we twee voorraadkasten met een toilet in het midden en in de hal op de eerste verdieping zijn de inbouwkasten precies tegenover elkaar gesitueerd.

Woonkamer, living, Open haard, Verbruggen Fire & Design, Heerenhuys Interieurs, jaren 30 villa, Marco Daverveld

De zithoek en het tapijt in de living werden geleverd door Caspar Dekkers. Zij verzorgde tevens alle stoffering en de PVC-vloer. De rolgordijnen zijn van het merk Sunway.


“Marco Daverveld tekende verschillende symmetrische elementen in het huis”


Woonkamer, living, Open haard, Verbruggen Fire & Design, Heerenhuys Interieurs, jaren 30 villa, Marco Daverveld

Verbruggen Fire & Design installeerde een DRU-gashaard in de living en in de keuken een Bellfires-gashaard.

Zomers en ‘s winters fijn toeven
In de woonkamer is een haard, een ruime hoekbank en een lage tafel. De raamdecoratie is van Zonnelux. Het luchtrooster van de haard is subtiel weggewerkt in een van de nissen aan de bovenzijde van de muur. Vanuit de woonkamer kijken we op de veranda. Daar is het zomers én ’s winters fijn toeven.

Privé catwalk
Op de eerste verdieping vinden we de master bedroom met kleedkamer c.q. catwalk. Over de gehele breedte van deze kleedruimte zijn aan weerzijden kasten aangebracht en op de kop van de kamer hangt een grote spiegel. De open badkamer heeft een ruim ligbad en een inloopdouche met een ronde regendouchekop. De halfronde vorm van deze ruimte zien we terug in de vorm van de afwatering van de douche. Het volledig op maat gemaakte wastafelmeubel waarvan het blad overgaat in de wastafels, bestrijkt de gehele breedte van de badkamer.

Van der Lee Interieurbouw verzorgde de dressing en al het op maat gemaakte kastwerk.


“In het gehele huis is voor duurzame en goede apparatuur gekozen”


Slaapkamer, bed, boxspring, Swiss Sense, master bedroom, jaren 30 villa, Marco Daverveld

Het prachtige bed is van Swiss Sense.

 Badkamer, vrijstaand bad, wastafel, Van Heugten Baddesign, inloopdouche, jaren 30 villa, Marco Daverveld

Al het installatiewerk en sanitair werd geleverd en geïnstalleerd door Van Heugten Baddesign.

Maximale lichtinval
Op deze verdieping vinden we tevens de kinderkamer en de gastenkamer. Beide kamers hebben een eigen badkamer. Op de tweede verdieping valt veel licht binnen dankzij grote raampartijen, maar is er privacy dankzij shutters van Zonnelux. Hier vinden we de waskamer, de sportkamer en een ruime zolder.

Duurzame oplossingen
In het gehele huis is voor duurzame en goede apparatuur gekozen. De investering in de warmtepomp is aanzienlijk, maar zal zich in de komende zeven jaar terugverdienen. De vloerverwarming zorgt voor een continue temperatuur waardoor het zowel in de zomer als in de winter aangenaam is. In de woning is tevens een luchtbehandelingssysteem dat continue zorgt voor de verversing van lucht. Beide systemen zijn van STIEBEL ELTRON.

Van alle gemakken voorzien
In het gehele huis is de apparatuur aan te sturen via hoogwaardige domotica. Zo kan bijvoorbeeld de muziek in elke kamer afzonderlijk ingesteld worden en zijn de haarden, de verlichting en het alarm via een app op de telefoon te bedienen.

De bewoners kijken terug op een goede samenwerking met de interieurarchitect. “We zijn enorm tevreden over het werk van Marco. Mede dankzij zijn advies hebben wij ons droomhuis kunnen realiseren.”

Het pannendak werd aangebracht door Bongers Dakwerken.

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Marco Daverveld bekijken?