Italiaanse grandeur met gashaard

The Grand Interior

In de meest gewilde straat van de Beethovenbuurt in Amsterdam-Zuid creëerde Frank Versteeg van The Grand Interior een interieur geheel naar eigen signature, gebruikmakend van meubels uit zijn eigen collectie. De benedenwoning, bestaande uit twee ruime verdiepingen en souterrain, ademt luxe en een warme Italiaanse sfeer. De nieuw gerealiseerde uitbouw met glazen vouwwand en groot daklicht gecombineerd met de groene beschutte tuin met sfeervolle verlichting en gashaard, maken de oase in de stad compleet. 


Interieur

Gashaard, The Grand Interior, souterrain, The Art of Living

De indeling 

Bij binnenkomst valt direct de prachtige doorkijk op door de gashaard naar de uitbouw en tuin met uitnodigende loungetafel. Behalve de grandeur van hal en de trap met houten lambrisering, vallen ook de traptreden op die je naar de woonruimte leiden. Van de voormalige kelder is een volwaardig souterrain met wellness en een riante slaapkamer gemaakt. Daarvoor is het plafond verhoogd, waardoor je een opstapje hebt naar het nu iets hoger gelegen woongedeelteDe keuken met kookeiland is het schitterende middelpunt van de woningDe vier slaapkamers, twee badkamers en toiletten boven zijn geheel in dezelfde rijke sfeer ingericht met uitgekiende directe en indirecte verlichting, rijke materialen, Italiaans stucwerk en spiegels in verschillende finishes.  


Kleuren en materialen

Gashaard, The Grand Interior, souterrain, The Art of Living

Warm kleuren en materialenpalet

De interieurarchitect koos een warm kleuren- en materialenpalet voor de gehele woning. Zo is houtskoolzwart in veel ruimtes gecombineerd met natuurlijke houttinten, is in de living licht nubuck toegepast bij het wandmeubel, pronken overal koperen en messing kranen en accessoires en draagt schitterend Italiaans Calcatta Oro en Arrabescato marmer ook bij aan de rijke, warme beleving. Op de sanitaire ruimtes na, is de woning voorzien van een eiken vloer met hoge plinten gelegd in een Hongaarse punt, die The Grand Interior zelf importeerde. Overal in de woning is meubelmaatwerk toegepast en bieden kamerhoge deuren toegang tot de diverse ruimtes. 

Editor: Media team

Datum: 09-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Jurrit van der Waal