Isolerend glas, Group Ceyssens, The Art of Living 

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder
  • België

Isolerend glas: prettig en duurzaam | Group Ceyssens 

Op een goede manier zorg dragen voor erfgoed en dit vervolgens verantwoord en duurzaam inzetten, is van maatschappelijk belang.Eén van de oudste kastelen van Nederland, Kasteel De Keverberg,is hiervan een mooi voorbeeld.Eenprachtigplaatje dat omgetoverd is geworden tot een unieke vergader-, trouw- en feestlocatie waar iedereen welkom is.Deze renovatie van grote omvang is uitgevoerd door Van Wijnen uit Sittard voor de ‘Stichting Behoud Kasteel De Keverberg’. Group Ceyssens werd voor de grote uitdaging gezet om een complete glazen constructie met isolerend glas te plaatsen bovenop het kasteel. Maar het resultaat mag er zijn. Het mooie ledlicht is goed te aanschouwen in de wijde omgeving en geeft het geheel een zeer moderne twist. 

Isolerend glas, Group Ceyssens, The Art of Living 

Harmonieuze samenhang tussen oud en nieuw 

Ouden nieuwpassendikwijls harmonieus samen,ookin ditgeval. Deoude kasteelruïnein combinatie metstrakke modernistische beglazingvormen éénmooi uniekgeheel.Om te voldoen aan een strak uitzichtwerdgebruik gemaakt van structurele beglazing in alu thermisch onderbroken profielen, onderling structureel verlijmd met glazen vinnen.Isolerend glaswerd gebruikt om het gebouw ook te verduurzamen. Het glas werddeelszonwerend uitgevoerd (LTA/ZTA 51/28), om de opwarming van het gebouw te reduceren, en deels helder. Dit is uitgevoerdmet een isolatiewaarde van 1.0W/m²K, in veiligheidsbeglazing volgens de geldende regels. Zo is het resultaat mooi en duurzaam tegelijk! 

Het onmogelijke toch mogelijk maken 

Door de extreem moeilijke toegankelijkheid van dit project was het voorGroupCeyssenseen enorme uitdaging om de werken goed te kunnen uitvoeren en dit voornamelijkwat de plaatsing van het glas betreft.Het heeftGroupCeyssenstot het uiterste gedreven.Maar het onmogelijke toch mogelijk maken is hun leuze. Niet enkel de plaatsing was eenchallenge,ook kenmerkendvoor ditprojectzijn de talloze modelruiten die te wijten zijn aan het oude karakter van het gebouw.  

photographywww.justherm.com - light art: www.fullavl.nl www.kasteeldekeverberg.nl 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: www.justherm.com

___

___

Wil je meer projecten van Group Ceyssens bekijken?