Is er genoeg aanbod in luxe duurzame meubels in Nederland?

Tegenwoordig heeft het milieu grote impact op de samenleving. Steeds vaker worden er verschillende manieren toegepast om de wereld naar een betere plek te brengen. De grootste impact wordt gemaakt bij de aankoop van nieuwe producten, zoals speelgoed. Daarnaast kan er ook grote impact worden gemaakt door het interieur van je woning. Het gebruik van duurzame producten. Bij een bureau kopen, zoek je dan ook naar een bureau dat bestaat uit duurzame materialen. Ben jij ook benieuwd naar de duurzame materialen en waar je die in Nederland kan vinden? In dit artikel lees je meer over duurzame producten.

De impact van meubels

Tijdens een verhuizing of een grote opruimbeurt in het huis, worden vaak heel veel meubels of andere spullen weggegooid, zoals grote kasten. Vaak zijn een groot deel van deze meubels of andere spullen nog in goede staat en zou het nog hergebruikt kunnen worden. Dit is vaak te zien bij de grofvuil bij studentenwoningen. Zij gooien relatief snel bepaalde meubels weg, omdat zij geen opslagruimte hebben het in op te bergen. Het wegdoen van spullen, terwijl ze nog prima te gebruiken zijn, is natuurlijk erg jammer. Vooral mensen die het financieel niet breed hebben, zouden hier goed gebruik van kunnen maken. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar de energie die nodig is geweest tijdens het transporteren en verwerken van deze spullen. Dit zorgt namelijk voor CO2 uitstoot. 

Duurzame materialen

Veel producten worden al met behulp van duurzame materialen geproduceerd, zoals hout en metaal. Hout wordt gezien als een heel duurzaam materiaal dat biologisch afbreekbaar is en meerdere malen hergebruikt kan worden. De impact van het gebruik van hout is niet altijd even duurzaam. Om aan hout te komen, moet er bomen worden gekapt. Ontbossing zorgt voor een deel van de CO2 uitstoot in de wereld. Het produceren van metaal is ook niet duurzaam, maar gaat wel een langere tijd mee doordat het van stevig materiaal is gemaakt. Daarnaast kan metaal uitstekend gerecycled worden.

Hier vind je duurzame meubels

Om een duurzame interieurstijl aan te houden, zul je aan duurzame meubels moeten komen. Zo zijn er verschillende online en offline meubelwinkels in Nederland waar je deze producten kunt vinden. Een aantal bekende merken zijn: K’willeminhuis, Tolhuijs, furn.nl en woonexpress. Waar voorheen veel energie nodig was voor het verkrijgen van luxe duurzame meubels, kun je nu steeds sneller aan duurzame producten komen.

Kortom, in Nederland is er een groot aanbod aan duurzame meubels. Het is een kwestie van het vergelijken van meerdere winkels om je favoriete meubelstukken te vinden.