Interieurs met hoogstaande finishing touch

YP Eurofix

Als je iets graag doet, dan kan daar een serieuze onderneming uit ontstaan. Zo verging het Patrick Roex, schrijnwerker in hart en nieren sinds zijn jeugd. Bijgestaan door zijn partner Gertie Bijnens groeide zijn onderneming naar 1800 vierkante meter showroom, een eigen werkplaats en lakkerij en een team van 30 mensen. Gertie doet alle verkoop en kent elke klant, Patrick zorgt nog altijd voor de mooiste maatwerkprojecten. Het bedrijf is vooral sterk in totaalprojecten, inclusief ontwerp. 


Materialen

Ontwerp, hoogstaand, YP Eurofix, The Art of Living
Ontwerp, hoogstaand, YP Eurofix, The Art of Living

Moderne elementen 

Een prachtig voorbeeld van waar YP Eurofix toe in staat is, is dit Belgische appartement. Kernaspecten zijn sprekende materialen, harmonie en moderne elementen, waarbij ronde vormen eruit springen. Gekozen is voor één soort hout, één steensoort en één zandtint als basis. Het geheel is afgewerkt met goudkleurige accessoires en details. Het sprekende, groenachtige marmer steelt in het hele appartement de show. 


Interieur

Ontwerp, hoogstaand, YP Eurofix, The Art of Living
Ontwerp, hoogstaand, YP Eurofix, The Art of Living

Ronde vormen  

Direct na de ontvangstruimte met een gouden wand en toilet komen we in de living. Hier is op een ontzettend leuke manier te zien wat je met ronde vormen kunt doen. De ronde bank, fauteuils, tafeltjes, poef en de ronde vorm van de haard zorgen voor speelsheid en stijl tegelijk. Door één zandtint aan te houden, ademt het geheel rust uit. Gertie beaamt dit: “Voor ons is het belangrijk dat we rust creëren in een appartement en dat vind ik hier zeker geslaagd.” Een andere trend is de Mortex-schildertechniek die overal in het appartement is toegepast. “Dit is heel hip op het moment. Het is een techniek die ook waterdicht kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld vloertoepassingen of in de douche. Wij hebben het vooral toegepast op de wanden.” 


Leefruimtes

Ontwerp, hoogstaand, YP Eurofix, The Art of Living

Hout en marmer  

Om de hoek van de haard ligt de keuken. Enkele zaken springen hier onmiddellijk in het oog. Allereerst de indrukwekkende combinatie van hout en marmer, beide overvloedig toegepast. Daarnaast is ook hier weer op speelse wijze getoond hoe mooi ronde vormen kunnen zijn, door een afgeronde kopse kant van het kookeiland. Gouden details vinden we hier onder andere in de gouden band onder de zwevende werkbladen en de messing Aqualex-kraan op het kookeiland. Hoogwaardige apparatuur, veelal van V-Zug, mocht hier niet ontbreken. In de slaapkamer en badkamer vinden we opnieuw een prachtig afgewerkt interieur, met onder andere een originele achterwand van het bed. Voor deze vertrekken is overwegend gekozen voor een zandkleur met gouden details, met een rustige, luxe uitstraling als resultaat. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 09-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Patrick Meis