Interieurrenovatie met warmte en hout in de hoofdrol

Pieter Schoolaert

Pieter Schoolaert bracht meer eenheid in het geheel door overal te werken met een keramische vloer in warm beige. Verder bracht hij accenten aan in natuursteen en in een warm, blank en gevernist eikfineer. Ook de bestaande ramen werden vernieuwd, met slanke zwarte profielen aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde en witte shutters of linnen gordijnen. Pieter Schoolaert metamorfoseerde diverse ruimtes, waaronder de hal, de keuken met eetplaats, de living, de tv-hoek, de badkamer en creëerde een nieuwe aperitiefzone. De eigenaars houden van koken en mensen entertainen. Het nieuwe interieur speelt hier dan ook gretig op in. 


Eetkamer

Marmer, Interieurrenovatie, Pieter Schoolaert, The Art of Living

Warme hedendaagse sfeer

In de hal werden alle vlakken in zichtbare betonstenen bekleed met schilderwanden in gyproc. Er werd een ingemaakte kast met vestiaireruimte geplaatst, in wit hpl en voorzien van sierlijk ingefreesde handgrepen. Het plafond werd verlaagd, waardoor inbouwspotjes geplaatst konden worden. Het gastentoilet kreeg eveneens een totale makeover. Het handwasbekken in lassix-white-marmer werd in verstek uitgevoerd en harmonieert mooi met de zwarte Vola-kraan en de zwart stalen maatwerkspiegel. Vanuit de hal leidt een glazen deur in zwart stalen frame naar de leefruimte. 

 

Gezellig rond de vierkant- achthoekige tafel

Links achter de glazen deur bevindt zich de keuken, rechts de eetplaats en de living. In de eetplaats prijkt een ‘cirkante tafel’, een designstuk uit de vorige eeuw dat de eigenaars reeds langer in hun bezit hadden. In ingeklapte vorm is het een vierkante tafel, opengeklapt krijgt het blad een veel grotere en achthoekige vorm, een bijzonder mooie en plaatsbesparende oplossing. Acht Gubi Beetle-stoeltjes met fluwelen bekleding en zwart sierlijk onderstel completeren het geheel. Twee stoeltjes zijn in een contrasterende roestbruine kleur en maken zo de link met het hout en de natuursteen. Ook in de leefruimtes werd gewerkt met een verlaagd plafond, waardoor de gordijnrails aan het zicht werden onttrokken. In het plafond zien we witte en zwarte inbouwspotjes, in een mix van vast en richtbaar. 


Keuken

Marmer, Interieurrenovatie, Pieter Schoolaert, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker Belgium

Harmonie van marmer en eikfineer

In de living werd een lange kastenwand aangebracht, die zich deels voor de verdiepingstrap bevindt. Het bleke eikfineer harmonieert hier mooi met de witte legborden in de nissen, voorzien van sfeervolle ledstrips. De kastenwand is geplaatst op een lage sokkel van lassix-white-marmer, die werd doorgetrokken naar de trap toe en fungeert als eerste opstap. 

Het salon doet tevens dienst als aperitiefruimte en is voorzien van warm en sfeervol zitmeubilair van Flexform. De zwarte salontafeltjes zijn van Depadova. De zitbank is in grijze stof; het losse zeteltje in roestbruin fluweel. Samen met een roestbruin kussen op de zitbank zorgt dit ook weer voor een extra warme toets. 

 

De droom van elk hobbyhok

De keuken is van de eetplaats afgescheiden met een houten lattenwerk, deels in eikfineer en deels witgelakt. Ook hierin zitten ledstrips verwerkt. De wanden met kastruimte en ingewerkte toestellen zijn vrijwel volledig in bleke eikfineer uitgewerkt. Er werden speelse accenten in aangebracht, waaronder marmerstrips in de uitgefreesde greeplijnen en opbouw handgrepen in zowel hout als marmer. 

Het eiland met aangebouwde eetzone heeft een blad in wit composiet en een zwarte Quookerkraan. De onderbouw is in wit hpl. Voor de verlichting werd gewerkt met een ingebouwde trimless rail, plus richtbare zwarte spotjes en een ledlijn van Delta Light. 

Het kookgedeelte beschikt over een werkblad, spatwand en bovenrand in lassix-white-marmer. De gasbekkens van Novy, evenals de bedieningsknoppen, werden in het marmeren blad verwerkt. Dé droom van elke zichzelf respecterende hobbykok. Een mooie wijnkoeler werd in de keukenruimte betrokken en staat garant voor gezellige momenten onder familie of vrienden. 


Badkamer

Marmer, Interieurrenovatie, Pieter Schoolaert, The Art of Living

Comfort en geborgenheid onder de dakhelling

De lichte en sierlijke verdiepingstrap in wit geplooid staal geeft via een driehoekige vide uit op de privatieve vertrekken. Deze driehoekige vide is nog een restant van de vroegere draaitrap. De traphal wordt verlicht met een ingewerkte ledstrip. Op de verdieping bevinden zich een intimistische tv-hoek, de slaapkamers en de mastersuite. 

Achter het vrijstaand ligbad in de masterbadkamer werden verticale houten lamellen tegen de wand aangebracht, met een accentlat in marmer. Het zwarte kraanwerk van Vola en de zwarte handdoekdroger contrasteren hier mooi mee. Gietvloeren en -wanden zorgen voor het rustgevende en tegelijk onderhoudsvriendelijke aspect. 

Het badkamermeubel in wit hpl met wasbekkens in composiet is voorzien van twee maatwerkspiegels en een richtbare scheer- en make-upspiegel. Leuk detail hier is het visueel doortrekken van het badkamermeubel tot binnen in de inloopdouche. Hiertoe werd een element langs de binnenzijde van de glazen douchewand bevestigd, waarop de shampoo en douchegel geplaatst kunnen worden en waardoor het lavabomeubel verder lijkt door te lopen. 

Editor: Media team

Datum: 15-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Pieter Schoolaert