Interieurdesign, Cr33mers, the art of living


  • Badkamer en keuken
    NV Groothandel Warson
    Maasmechelen | www.warson.eu

Overtreffend interieurdesign | Cr33mers

De eigen woning van een interieurarchitect hoeft niet altijd een Walhalla van goede smaak en professionele vormgeving te zijn. In het geval van interieurarchitect Ken Creemers, van Cr33mers interieurarchitecten, is dit wél het geval. Hij kocht zijn appartement in 2014 en ontwierp het interieurdesign zelf. Het resultaat mag er zijn, er is namelijk overal over nagedacht. Ken: “Ik ben tevreden over het resultaat. Tot op de dag van vandaag is er niets waarvan ik denk, dat had ik anders moeten doen. Maar ja, het is mijn job.”

Speelse lijnen

Ken kocht het huis casco. Vaste gegevens waren de muren, ramen en de ronde vorm. Het appartement beslaat de tweede en derde etage. Beide etages hebben een aantal niet opvallende opbergkasten. Dit omdat ze ook als afscheidingswand dienen. Ken: “Er wordt in interieurdesign veel gebruik gemaakt van gelakt MDF. Met deze lijnen krijgt een ruimte iets speels en ontstaat er beweging. Als je die beweging op de verschillende interieurelementen doortrekt, ontstaat er samenhang en een spannend geheel.”

Interieurdesign, Cr33mers, the art of living

De houten schildpad is een opvallend kunstelement in de ruimte. Ken Creemers vond hem op een markt.

Naadloos interieurdesign

De halfronde, witte trap naar boven is gemaakt van Corian. Dit solide oppervlaktemateriaal heeft de voordelen van kunststof en de sterkte van steen. Ken: “Dit materiaal kun je naadloos verwerken. We hebben er ook de tafel en het kookeiland van gemaakt. Er komen geen vlekken of krassen op en het voelt zacht aan. Het is duurzaam materiaal waar je de rest van je leven mee vooruit kunt.”

Er staan weinig objecten in de woning: alleen als ze een eigen betekenis hebben.

Recht, rond en klatergoud

Het woongedeelte oogt licht en rustig. Naast de ronde muren, is er geen enkel rond element te bekennen. De kamer wordt gescheiden door een kast boven de open haard op bio-ethanol. Ken: “Bij deze haard heb je geen schouw of afzuiging nodig. Het heeft een perfecte verbranding en de kast die erboven hangt kan volledig worden benut. De stenen rondom de haard zijn van pyriet. Het is een mineraal dat ook wel ‘goud der dwazen’ wordt genoemd, omdat het op goud lijkt.”


“Opvallend is het gevoel voor esthetiek, functionaliteit en het ook voor detail en verrassende elementen.”


Interieurdesign, Cr33mers, the art of living

De tafel en het kookeiland zijn, net als de trap, gemaakt van Corian.

Gevoel voor detail

Ook de barkast, met spiegelwand en LED verlichting, zorgt eveneens voor prachtige vormgeving. Het gevoel voor detail komt tot uiting in de besteklade van notenhout, met volledig op maat gemaakte vakjes. Een ander mooi detail zijn de bijzettafels naast de zitbank, die tevens dezelfde afmeting hebben als de kastjes in de slaapkamer. De lamp boven de tafel is van het Spaanse merk Flos. Dit is mooie designverlichting, bestaande uit een druppel en een lichtlijn. De lijnen komen ook weer terug in het lijnenspel op de kasten.

Interieurdesign, Cr33mers, the art of living

De bedombouw ontwierp Ken Creemers zelf.

De keuken- en badkamermaterialen werden geleverd door groothandel Warson. De glazen wand in de badkamer vormt een verbinding met de slaapkamer.

Interieurdesign, Cr33mers, the art of living

Objecten met een verhaal

Opvallend in de woning is dat er weinig voorwerpen in staan. Ook dat blijkt een bewuste keuze. Ken: “Ik zet alleen objecten neer die een bepaalde betekenis hebben of een herinnering oproepen. De keramieken olifantjes uit Frankrijk zijn gekocht tijdens een vakantie in Frankrijk. De breedte van het kastje waarop ze staan is precies op hun formaat afgestemd. De houten schildpad heb ik verkregen op een markt. Hij is levensgroot en ik heb er moeite voor moeten doen. Ik heb er maar liefst 200 km voor achterop een scooter gezeten.”

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten van Cr33mers zien?