slider2
slider3
slider
slider1
previous arrow
next arrow

  • Interieurarchitect
    KOVE interieurarchitecten
    Sint-Niklaas | www.kove.be
  • Zwarte aluminium gevelbekleding
    RTEK
    Destelbergen | www.rtek.be

Interieur make-over | KOVE Interieurarchitecten

Wij laten jullie binnenkijken bij een imponerende interieur make-over. Wie vanuit zijn passie werkt, kan ook passie leggen in de projecten die worden gerealiseerd. Dat is het geval bij Koenraad Ruys en Veerle Gysel van KOVE interieurarchitecten. Ze werken vanuit hun gevoel en bereiken op die manier keer op keer een bijzonder resultaat.

Sociale functie is belangrijk

Bij binnenkomst in de Nylønfabrik kom je terecht in de showroom met co-working space. Dat wil zeggen dat er ook andere bedrijven gevestigd zijn. Veerle legt uit: “We hebben de luxe van veel ruimte en dat vroeg om een creatieve invulling. Het gebouw bleek te groot voor ons bureau alleen. We wilden in interactie treden met andere creatieve ondernemers. Ze hebben ieder een eigen zaak die niet hetzelfde als het onze is, maar er wel tegenaan leunt.” Met deze ondernemers werken ze soms samen, maar dat is geen must. Het voordeel is dat ze ideeën kunnen toetsen aan elkaar en samen koffie drinken. “De sociale functie blijft een belangrijke factor.”

interieur make-over, kove interieurarchitecten, the art of living

Hoewel de leefruimte uit één geheel bestaat, is hij verdeeld in verschillende zones. 

Het verhoogde zitgedeelte wordt afgescheiden met een M-Design haard, geleverd door Bosmans Haarden. 

 

Interessante littekens

Het gebouw kent een lange historie en dat mag je erin terugzien, vinden de interieurarchitecten. Ruwe betonnen muren, littekens waar muren uitgebroken zijn en een betonnen vloer. Zoals in al hun projecten hebben ze gewerkt met kwalitatieve materialen om een prachtige interieur make-over te realiseren. Of het nu om een oude fabriek, een herenhuis of om een jaren ’50 woning gaat , alles draait om het karakter van het pand. Het moet een verhaal vertellen.

interieur make-over, kove interieurarchitecten, the art of living

De woning van Koenraad en Veerle fungeert ook als showroom. 


“Het gebouw is te groot voor ons bureau alleen, dus hebben we een creatieve oplossing bedacht.”


 Wonen en werken

Naast de Nylønfabrik hebben Veerle en Koenraad een loft gecreëerd waar ze in het begin ook woonden. Veerle: “We wilden de inrichting make-over doen met meubels van merken die we ook verdelen, gecombineerd met eigen spullen. Zo gaat het bij klanten namelijk ook. Het is een uithangbord van onze zaak. Het is een ruimte waar geleefd wordt. Dat huiselijke appreciëren klanten erg”, vertelt Veerle verder. “In een showroom heb je vaak een steriel gevoel, een geënsceneerde situatie. Dat is hier niet zo.”

interieur make-over, kove interieurarchitecten, the art of living

De interieurbeglazing, waaronder de glazen douchewand, werd gerealiseerd door Glasatelier Rudi. 

Bovenverdieping

De bovenverdieping bestaat uit twee zones: één voor de ouders en één voor de kinderen. Hier zijn de plafonds donker geschilderd, voor meer intimiteit. Alleen de plafonds in de slaapkamers zijn licht van kleur. Doordat de lampen op de plafonds gericht zijn, zetten ze de hele ruimte in een sfeervolle gloed. Net als beneden, heb je hier uitzicht op een binnenpatio. Koenraad: “Het plafond is eruit gehaald en er zijn glazen puien rondom gezet. Zo komt er meteen veel licht binnen.”

interieur make-over, kove interieurarchitecten, the art of living

interieur make-over, kove interieurarchitecten, the art of living

Interieur make-over

Hoewel de woning en het bureau met elkaar verbonden zijn, hebben ze toch ieder een eigen inkom. Die van de loft is donker met zwarte wanden. Dat maakt de verrassing groter als je de woonruimte binnenkomt. Die is ruim en licht. Het is een open ruimte met diverse zones. Koenraad: “De verhoogde zithoek hebben we zelf aangebracht om toch het idee van een zitkamer te krijgen. Een open ruimte is leuk, maar je moet de functies wel afbakenen. Dat hoeft niet met muren, maar het kan ook met een kleed, een haard of een dampkap.” Grote puien bieden uitzicht op de geheel omsloten tuin met terras. Dat terras ligt in het midden, precies in de zone waar de zon schijnt.

De loft wordt verhuurd voor bijvoorbeeld bedrijfspresentaties en fotoshoots. Ook hiervoor willen mensen tegenwoordig liever een huiselijk kader dan een steriele presentatieruimte. Ook overnachten is hier mogelijk.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Luc Roymans (exterieur) en Hendrik Biegs (interieur)

___

Meer projecten van KOVE Interieurarchitecten zien?