Interieur inspiratie | Hans van Steenkiste
Interieur inspiratie | Hans van Steenkiste
Interieur inspiratie | Hans van Steenkiste
Interieur inspiratie | Hans van Steenkiste
previous arrow
next arrow

Volop interieur inspiratie | Hans Van Steenkiste 

Een fijne villa met karakter, fijntjes neergezet en geïntegreerd in een natuurweide met schuinlopende perceelsgrenzen. Het eerste contact is visueel, moet aanspreken, emoties opwekken. En dát doet deze villa. Bovendien zorgt de binnenkant voor extra interieur inspiratie.

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

De in de gevel geïntegreerde garagepoorten werden geleverd door L-Door.

Buitenkant met blikvangers

De buitenkant is zowel een teaser als een statement van natuurverbondenheid. Een langwerpige woning met in de punt overdekte buitenkamers en beglaasde borstweringen. Blikvangers zijn de afrormosia latten in combinatie met een bijzondere gevelsteen. De warme natuurproducten zorgen voor een spannende wisselwerking met het stralend wit van de crepi gevelbepleistering. Maar de echte schoonheid komt als zo vaak van binnenuit.

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

Het SAPA aluminium buitenschrijnwerk werd gerealiseerd door ALU2+.

De stenen van de haard passen perfect bij de leistenen en het hout op de vloer.


“Visie en dynamiek, perfecte zicht- en looplijnen: alles klopt in deze woning”


Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

Net als in de buitengevel zijn rondom de haard Cassia stenen verwerkt van Wienerberger.

Zeer open woning

Als je over de drempel op de leistenen vloer stapt, zie je perfecte lijnen, emotie en beweging. Binnen- en buitenruimtes lopen naadloos in elkaar over. Subtiel is de schakering van de hoogten, net als de manier waarop architect Hans Van Steenkiste de beperking in diepte wist te ondervangen. Tien meter was de maximale diepte waarvoor de bouwvergunning werd verkregen. Dit werd opgelost door rond een gesloten kern een zeer open woning te ontwerpen.

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

De keuken kreeg een centrale ligging binnen de woning en biedt voldoende plaats voor het geven van etentjes. De leisteen Black Slate, die zowel binnen als buiten de woning geplaatst werd, is afkomstig van Beltrami Natuursteen.

Warme kleuren, een tijdloos design en kwalitatieve materialen vinden we overal terug.

Kwaliteitsparket

Het centraal gepositioneerde keukenblok is uiterst fraai en geeft optimaal invulling aan de eisen en wensen van de bewoners. “We kunnen hier met vijftien mensen aan zitten bij een etentje en als we een feestje hebben is het een perfecte bar. Als we hier zo’n feestje hebben, gaan de meubels in de leefruimte aan de kant en op het eiken kwaliteitsparket dat daar ligt kun je perfect dansen.”

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

Samen met de open trap worden de twee verdiepingen verbonden door een vide.


“Tijdloos design met een wauw-factor”


Multifunctioneel

Naast quality time, levensloopbestendigheid en natuurverbondenheid stond ook multifunctionaliteit hoog op het wensenlijstje. Op de bovenverdieping bevinden zich daarom twee slaapkamers met een eigen badkamer. De hobbykamer kan in de toekomst ook veranderd worden in een slaapkamer. De begane grond en de eerste verdieping worden verbonden door de vide met open trap. Bij de fraaie borstwering zorgt een inventief glasklemsysteem ervoor dat een veilige bescherming is gegarandeerd, zelfs voor spelende kinderen. Op het glas van de borstwering tekent zich een prachtig kleurenspel af.

De glazen balustrades zijn afkomstig van INSTALL.COMPANY.

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

Mocht het nodig zijn, dan kan de sauna veranderd worden in een derde badkamer.

Beide slaapkamers hebben een eigen badkamer. Geen drempels, voldoende ruimte en alle functies bij elkaar: het zorgt ervoor dat de woning levensloopbestendig is.

Droominterieur

Het interieur in de woning is verrassend tot in de kleinste details. Warme kleuren, een tijdloos design en duurzame materialen van topkwaliteit: met passie en kunde gemaakt vakwerk. Het droominterieur is stijlvol als in een hotel, maar wel persoonlijk, warm en 100% op maat. In deze villa vind je volop interieur inspiratie!

Zowel binnen als buiten is het heerlijk vertoeven dankzij de heerlijke buitenkamers. De woning is ‘slechts’ tien meter diep, wat prima werd opgelost door architect Hans Van Steenkiste.

Interieur inspiratie, Hans van Steenkiste, the art of living

Op advies van WinWatt – Lampiris werd overgegaan op de aanschaf van zonnepanelen, wat van bovenaf goed te zien is. De pleisterwerken werden zowel binnen als buiten verzorgd door Consteca.

Energieneutraal

In de achtertuin bevindt zich een natuurvijver en daarbij een lekkere sauna. Buiten kunnen de bewoners genieten van de natuur en zelfs al is het buiten boven de dertig graden, binnen blijft het koel. Hans Van Steenkiste zorgde namelijk voor een goede isolatie, drievoudige beglazing en een innovatieve constructie van buitenmuren. Een warmtepomp, aardwarmtesysteem en zonnepanelen zorgen er bovendien voor dat de woning volledig energieneutraal is. Hier vind je dus niet alleen interieur inspiratie, maar ook volop inspiratie op het gebied van vormgeving en energiebesparing.

 

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Hans Gorter

___

Wil je meer projecten van Hans Van Steenkiste zien?