Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Een villa in verandering | De Appelboom

Interieur toont talenten en mogelijkheden

Deze villa is van de bewoners zowel hun thuis als hun experimenteerruimte. Het echtpaar achter de succesvolle interieurinrichter De Appelboom laat er zijn klanten zien wat het bedrijf ook voor hun woning zou kunnen betekenen. Veel elementen vallen op door de naadloze manier waarop ze in het geheel opgaan, van het zwembad en de armaturen tot de historische kasten en andere objecten in de kamers en hallen.

De keuken is op maat vervaardigd en geïnstalleerd door RMR Interieurbouw en voorzien van alle comfort en de apparaten die dat mogelijk maken, zoals een professioneel fornuis en een wijnklimaatkast van het merk Wolf Sub-Zero. Ze kijkt uit op een tuin die zich kenmerkt door in het oog springende hoogteverschillen, aangelegd door Piet Gysel van HWS Landscaping in Ekeren. “Ik heb gebruik gemaakt van de glooiingen die zandduinen op natuurlijke wijze hadden veroorzaakt. Vervolgens heb ik die nog benadrukt.’’

Tuinarchitect Piet Gysel beperkte de visuele impact van bestrating en beton tot een minimum.

Het zwembad van Rotrix Zwembaden bvba is een bijna natuurlijk element in de tuin.


“Terwijl het bad toch echt een zwembad met alle zwemcomfort is, oogt het bijna als een zwemvijver”


Natuurlijk element
Dat is, vooral bij het zwembad, zeer goed geslaagd. Het langwerpige bad valt op doordat het zo probleemloos opgaat in het geheel. De tegels zijn niet blauw maar zwart, het bijbehorend terras waaiert breed maar niet diep uit in de tuin. ‘s Zomers geeft het water een prachtige jadegroene schittering. Terwijl het bad toch echt een zwembad met alle zwemcomfort is, oogt het bijna als een zwemvijver, een natuurlijk element in de tuin. Dit huzarenstukje is deels het resultaat van de inplanting van het bad in het plan van Gysel en deels van Rotrix Zwembaden bvba in Wortel.

Unieke objecten
In het huis zelf hebben de bewoners trappen in verschillende materialen en met diverse vormen van versiering laten installeren. Zo willen ze hun klanten zelf het verschil laten ervaren als ze de trap op en af lopen. In de diverse kamers worden de meubels steeds gecombineerd met een groot en uniek object. Aan de muren hangen moderne schilderijen (in een Cobra-sfeer), van wie De Appelboom er geregeld een aan klanten levert.

De keuken door RMR Interieurbouw is van alle comfort en apparatuur voorzien.


“Niets is statisch. Interieurtrends veranderen, levensfases verschuiven in elkaar”


Persoonlijke stempel
Op de bovenverdiepingen zijn slaap- en badkamers en een kantoorruimte. De villa draagt overal hun persoonlijke stempel. Ze wonen vooral in en ook om het huis. Wanneer het maar even kan, verplaatsen ze zich naar die plek buiten de keuken. “Een gouden tip is dan ook terrasverwarmers te installeren. Die stellen je in staat tot diep in het najaar buiten te eten en te genieten van de tuin.” De inrichting is niet bepaald in beton gegoten. Nu die al een aantal jaren een meer landelijk karakter heeft, zijn de bewoners het interieur geleidelijk aan het veranderen in een meer modernistische om het verlangen van het brede pallet aan mogelijkheden van De Appelboom te tonen. Niets is statisch. Interieurtrends veranderen, levensfases verschuiven in elkaar, alleen de behoefte om voortdurend mooie interieurs te creëren blijft bestaan.

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: