Installaties


Partners

Artikelen

Meer over Installaties

De slimste installaties

De tijd is aangebroken, je gaat eindelijk verhuizen en hebt hier al maanden naar uitgekeken. Op weg naar een huis die geheel voldoet aan jouw behoeftes en wensen. Bij het bouwen van dit nieuwe huis moeten er veel keuzes gemaakt worden en je wilt alles graag goed beslissen zodat het proces soepel en in een keer goed verloopt.

De architect heeft het ontwerp van de woning klaarliggen. Waarschijnlijk houd jij je in de volgende stap vooral bezig met de inrichting van het huis en heb je nog niet zoveel nagedacht over de afwerkingen binnen de woning. Naast de woning zelf en de inrichting ervan moet er natuurlijk ook gedacht worden aan alle installaties, denk aan het afvoersysteem, de WIFI-netwerken, de airco installatie, de gasinstallatie, de verwarming enzovoort. Hier wordt in eerste instantie niet gelijk over nagedacht, veel mensen weten ook niet zo goed hoe en wat als het gaat om installaties. Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg handen die ons hierbij kunnen helpen.

Door een goedwerkende installatie wordt jouw woning comfortabel gemaakt, installaties zijn vaak eenvoudig van opzet. Zo’n installatie in huis zal zorgen voor de afvoer en de invoer van elektriciteit in het huis.

Binnen de installatiemarkt kennen we ook de duurzame installatie. Moet de installatie in jouw huidige woning vervangen worden, dan kan je met deze duurzame vorm extra winst behalen. Vervang de oude en installeer nieuwe oplossingen. Draag, naast het besparen van kosten, tegelijkertijd bij aan een schoner en verbeterd milieu op aarde. Duurzame installatie, een breed begrip waar verschillende onderdelen onder vallen. Zo kennen we bijvoorbeeld het opwekken van energie door middel van zonnepanelen. Deze duurzame installatie zien we tegenwoordig steeds vaker terugkomen bij huizen. Je wekt de energie die jij gebruikt als het ware zelf op. Een duurzame investering waarbij je de aarde helpt en daarnaast ook jouw eigen bankrekening.

Naast zonnepanelen waarbij er energie opgewekt wordt, kennen we ook het domotica systeem waarbij er energie wordt bespaard. Beschik jij over zo’n automatiseringssysteem, dan zijn er verschillende apparaten in huis met elkaar verbonden. De apparatuur wordt één geheel en deze kunnen elektronisch bestuurd worden, door een app op de telefoon of tablet bijvoorbeeld. Om nog meer energie te besparen in huis kan er ook nog een slimme thermostaat opgehangen worden. Deze zal in de gaten houden wanneer het huis warm genoeg is, op deze manier wordt er geen energie verspild aan de opwarming van de woning wanneer dit helemaal niet nodig is. Naast de bovenstaande installaties kennen we er nog veel meer. Al deze verschillende installaties zullen helpen bij het opwekken, besparen, verminderen en hergebruiken van energie.