Chique inrichting appartement | Victor Renoveert

Wonen op deze historische en artistieke locatie is niet enkel een voorrecht, het lijkt eerder op een lotsbestemming. Het eigenaarsechtpaar zelf deelt immers een ongebreidelde gemeenschappelijke passie voor kunst. Dit was dan ook de leidraad bij de renovatie en de inrichting. Het appartementsblok zelf dateert uit 1963 en werd ontworpen in een eerder brutalistische stijl, maar is nu opgefrist door Victor Renoveert. De nieuwe eigenaren hadden een aantal specifieke wensen. Zo moest het appartement maximaal baden in het licht, een bijzonder ruimtegevoel opwekken en vooral dienen als een gezellig en leefbaar decor voor de talloze kunst- en designvoorwerpen uit hun collectie. Het appartement heeft een chique inrichting gekregen waar overal wat nieuws waar te nemen is.

Victor Renoveert wist alle wensen van de bewoners te vangen in het ontwerp voor deze woning.

Het stijlvolle designmeubilair werd geleverd door Pot Interieur. Lightpoint leverde de verlichting. Danny Mievis & Co zorgde voor het buitenschrijnwerk.

Minimalistisch resultaat

Het resultaat is rustgevend, hedendaags en minimalistisch geïnspireerd te noemen. Toch kreeg het interieur een warme, gezellige en uiterst persoonlijke toets door de aanwezigheid en uitgekiende plaatsing van de vele kunstobjecten. De inkomhal is voorzien van een ingemaakte kastenwand, een vestiairekast, een berging met technische ruimte en een gastentoilet. De vloer van de hal, net als de rest van het appartement, is bedekt met een onbehandeld, verweerd eiken parket dat in de loop der tijd op een natuurlijke manier verder zal uitgewassen worden.

Het maatwerkinterieur is volledig naar wens gerealiseerd door Meubelmakerij Stijn Verdonck. Alsan Valcke leverde het sanitair en de verwarmingsinstallatie.


“Het appartement moest dienen als een decor voor de talloze kunst- en designvoorwerpen uit hun collectie”


Optimaal ruimtegebruik

Bij het binnenkomen van het appartement ligt rechts de master bedroom. Hier werd een lambrisering in chocolate oak aangebracht waarin ook een klein wandbureau uit hetzelfde hout geïntegreerd werd. Ook hier ligt onbehandeld parket op de vloer; over de inrichting is goed nagedacht. Vintage designlampjes op de nachttafeltjes zorgen voor een apart en sfeervol cachet. Overal werd optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. In de slaapkamer zit een smalle, hoge kast verwerkt in de wand naast het bureaumeubel. Hierin bewaart de heer des huizes zijn werkdossiers. In de dressing is er een schoenenkast met handige spiegeldeur, langs weerszijden geflankeerd door étagères met boeken en objecten.

Groen marmer

In de naastliggende badkamer werd het blad van het lavabomeubel uitgewerkt in een groen verde patricia marmer. Ook hier werd voor de vloer gekozen voor keramische ceppo di gre vloertegels, die doorgetrokken werden op de wand van de inloopdouche. Via een grote, pivoterende glazen deur in zwartstalen frame komen we in de leefruimte met rechts een dubbele houten schuifdeur die naar de keuken leidt. Werkblad en spatwand zijn uitgevoerd in groen verde patricia marmer. Het zwarte kraanwerk in de keuken is van Cristina, net als in de badkamer. De grote lijn van de inrichting van het appartement is ruim doorgetrokken.

Evelyn Moreels verzorgde in deze woning de schilderwerken, raamdecoratie en het bedlinnen voor de perfecte afwerking.


“Het resultaat is een warme en stijlvolle oase met oninneembare zichten en een opmerkelijke gevoel van rust en stilte”


Stijlvolle oase

In het salongedeelte is een bio-ethanolhaard met afstandsbediening ingebouwd voor extra intimiteit. Het salon gaat over in een eetruimte met boven de eettafel een mooie zwarte pendel met LED-verlichtingsarmaturen in langgerekte druppelvorm van Tobias. Helemaal achteraan in het doorzonappartement werd de tv-zithoek ondergebracht waar zich vroeger de twee kleinere slaapkamers bevonden. Achter deze zithoek bevindt zich nog een houten terras voor eindeloos buitengenot. Het hele appartement werd door de eigenaars aangekleed met bijzonder veel smaak, oog voor detail en een bijna maniakale aandacht voor kunst en design.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Valerie Clarysse

___

Wil je meer projecten zien van Victor Renoveert?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!