Inrichting appartement, Design Studio Anneke Crauwels, the art of living

Exclusieve inrichting appartement | Design Studio Anneke Crauwels 

De nieuwe eigenaars van dit appartement, in één van de rustigste badplaatsen van het land, waren meteen gecharmeerd door de ligging. Het appartementsgebouw bevindt zich achter een duinenrand en biedt vanaf de tweede verdieping een ongehinderd zicht op de zee. Dankzij het duinendecreet zullen deze zichten voor altijd gevrijwaard blijven. De eigenaars schakelden voor de inrichting van hun droomappartement Design Studio Anneke Crauwels uit Mechelen in.

Kranen: VOLA. Gordijnen: Anthracite Interieurs.

Inrichting appartement, Design Studio Anneke Crauwels, the art of living

Kraan ligbad en douchekop: JEE-O.

 

Architecturale parel

Het hele appartementsgebouw heeft een bijzondere architecturale waarde en luistert, terecht, naar de toepasselijke naam De Relaxie. Het werd ontworpen door architect Juliaan Lampens, die in de jaren ‘50 en ‘60 furore maakte met zijn gedurfde ontwerpen in modernistisch-brutalistische stijl. De architect maakte daarbij gebruik van zelfdragende constructies in ruw beton, waardoor dragende binnenmuren overbodig werden. Hij was een absolute voorloper in deze techniek.

Inrichting appartement, Design Studio Anneke Crauwels, the art of living

Vier kwadranten

De oorspronkelijke inrichting van het appartement was typerend voor de tijd. Ook de andere appartementen waren op dezelfde manier met houten wanden ingedeeld in vier vrij sombere kwadranten. Al vroeg viel de beslissing om het interieur volledig te strippen en anders in te delen om de lichtinval te optimaliseren en meer van open doorzichten te kunnen genieten. Binnen werd alles opengewerkt en sluiten de ruimtes op elkaar aan: een keuken met aangebouwde ontbijtplek, een heerlijk lichtovergoten salon en de master bedroom met vrijstaand ligbad naast het bed. De zee zien vanuit je bad is pure luxe.

Inrichting appartement, Design Studio Anneke Crauwels, the art of living

Het Ibizagevoel

De eigenaars houden van Spanje in het algemeen en Ibiza in het bijzonder. Ooit waren ze van plan om daar een tweede verblijf te kopen. Niet verwonderlijk dus dat ze dit pure Ibizagevoel van eenvoud, rust en sereniteit wensten te creëren binnen hun inrichting van het appartement aan onze eigen kust. Ook licht, openheid en samenhang tussen ruimtes en functies stonden bovenaan hun verlanglijstje. Anneke Crauwels wist dit effect te bereiken door de vloer uit te werken in Mortex. Alle wanden werden afgewerkt in een Mortexlook, met een kalkverf aangebracht in een druiventrostechniek. De meubels zijn licht van kleur. Alleen het prachtige hout zet een duidelijke toon.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer projecten zien van Studio Anneke Crauwels?

 


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 07 | dec | 2020


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!