Inox buitenzwembad als toonzwembad van Nouv’eau

Nouv’eau Pools

Ben je opzoek naar een specialist in Inox zwembaden? Zoek dan niet verder. Door passie gedreven, met veel ervaring en expertise gaat Nouv’eau aan de slag om ieder project naar wens uit te voeren. Dit doen ze ook voor jou. Bij ieder project dat ze opleveren staan duurzaamheid, kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dit fantastische  buitenzwembad is daar het toonbeeld van. Het Inox overloopzwembad staat voor alles waartoe Nouv’eau in staat is. We vertellen je er dan ook graag veel meer over.  

Buitenzwembad, zwembaden, Nouv’eau Pools and Outdoor Living, The Art Of Living

Prachtig overloopzwembad

Dit zwembad is een overloopzwembad, dit betekent dat het water op hetzelfde niveau staat als de randafwerking, wat voor een naadloze overgang zorgt. Het buitenzwembad beschikt over een smal overloopboord van slechts vier centimeter en een subtiele sleuf van anderhalve centimeter waarin het water verdwijnt richting de overloopgoten. Het water gaat vervolgens richting een buffervat waar het aangezogen wordt richting te filterinstallatie. Een overloopzwembad zorgt bij stilstaand water voor een esthetisch subliem spiegeloppervlak. Ook is er tijdens het zwemmen vrijwel geen deining op het wateroppervlak te zien, de golven worden ook afgeleid richting de goten. Opdrijvend vuil wordt afgeroomd richting de goten waardoor er minder vuil in het zwembad komt.

Buitenzwembad, zwembaden, Nouv’eau Pools and Outdoor Living, The Art Of Living

Andere functionaliteiten 

Het prachtige zwembad is voorzien van een plage met een ingebouwde tegenstroomturbine van Binder, zodat de bewoners aan hun gezondheid kunnen werken. Toch biedt het zwembad ook voldoende ruimte om te ontspannen. De plage maakt dit mogelijk. De bewoners kunnen hierdoor heerlijk loungen in een stukje ondiep zwembad. Ook is het de perfecte gelegenheid voor de allerkleinsten om al spelend watergewenning op te doen. De zwevende inox hoektrap zorgt niet alleen voor een soepele overgang naar het diepere gedeelte, maar biedt het ook esthetische meerwaarde. Om ervoor te zorgen dat het rolluik visueel niet aanwezig is, verdwijnt het netjes in een inox rolluiknis die zich achter het zwembad bevindt. Gezien deze nis vanuit het zwembad toegankelijk is voor onderhoudswerken aan het rolluik, dient geen demonteerbaar terras voorzien te worden.

Editor: Media Team RRO

Datum: 18-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living