Villa met rieten dak | VS interieur, the art of living

Innemende villa met rieten dak | VS Interieur

Langs buiten laat niets vermoeden dat deze imposante en stijlvolle villa met rieten dak aan de kust royaal onderdak biedt aan twee gezinnen, die bovendien nauw met elkaar verwant zijn. De stijlvolle, tijdloze en klassieke architectuur met sterk hedendaagse inslag breekt hier resoluut met de klassieke typologie van een koppelvilla met twee aan elkaar gebouwde identieke en gespiegelde volumes.

Keukenkraan: Hansgrohe. Interieurarchitecten: VS Interieur. Zitbank en tapijt: RR Interieur. Raamdecoratie: Intrento Raamdecoratie.

Betonvloeren: Decolo. Haard en maatwerk kastenwand: Roger van Dale.

Kalkpleister: Stoopen & Meeûs. Los Meubilair, accessoires en verlichting:Dôme Deco. Haard en maatwerk kastenwand: Roger van Dale. Tafel en stoelen: RR Interieur.

Lift: Verolift. Kalkpleister: Stoopen & Meeûs nv. Raamdecoratie: Intrento Raamdecoratie. Interieurarchitect: VS Interieur. Los Meubilair, accessoires en verlichting:Dôme Deco.

 

Een perfect functionerend partnership

Vennoten Dirk Slachmuylder en John Verfaillie pakten dit project gezamenlijk aan en gaven Arcas Architecture de opdracht een mooie villa met rieten dak te ontwerpen die er langs buiten niet als een koppelvilla zou uitzien. Bovendien legden ze de nadruk op de realisatie van het ontwerp van binnenuit naar buiten in tegenstelling tot wat gangbaar is. Binnen een strakke planning bouwden de vennoten het project Stella I en Stella II op in nauwelijks 15 maanden.
Dirk Slachmuylder (Authentic): “Door de relatief kleine bouwgronden (400 tot 600 m2) en de stricte bouwvoorschriften van Duinenwater in Knokke vertonen de meeste woningen er heel wat gelijkenissen en zijn erg verticaal opgebouwd. Onze drang naar authenticiteit en persoonlijke identiteit heeft geleid tot de realisatie van een uniek samenhangend geheel met een uitgesproken horizontale belijning dat in niets doet denken aan een traditionele koppelvilla.”

Villa met rieten dak | VS interieur, the art of living

Interieurarchitect/vast meubilair: VS interieur. Los meubilair, accessoires en verlichting: Dôme Deco.

Badkamerkranen: Hansgrohe. Betonvloeren: Decolo.

Villa met rieten dak | VS interieur, the art of living

Lavabokranen: Hansgrohe. Interieurarchitect: VS Interieur. Kalkpleister: Stoopen & Meeûs.

 

Thuisgevoel

VS Interieur, het bedrijf van John Verfaillie en Pascale Snauwaert, stond in voor de luxueuze binnenafwerking, steunend op de drang om een comfortabel en rustgevend thuisgevoel te creëren, een gedeelde passie van de oprichters. Samen met hun team slaagden ze erin om beide woningen, vrijwel identiek qua indeling maar in spiegelbeeld, een compleet andere invulling te geven, afgestemd op de individuele leef­ en gevoelswereld van de bewoners.

Zwembad: BORD DE MER. Rieten dak: Vranken Rieten Daken. Aannemer / Ruwbouw: Vanderostyne Construct BV. Aluminium buitenschrijfwerk en glaswerken: NV Thielemans & C.

 

Een harmonieus en samenhangend geheel

De twee woningen beschikken over een aparte ingang, gelegen in twee evenwijdige straten. Beide woningen beschikken over een eigen dubbele garage en een mooie afgescheiden tuin met terras en zwembad, waar net als binnen, royaal gebruik werd gemaakt van beton. Er is tevens een lift van de garage naar de eerste verdieping om het uitladen van de boodschappen te vergemakkelijken en met het oog op meer comfort in een latere levensfase.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van VS Interieur?