Innemende klassieke villa | Magnus Villas 

Op een heuvelrug in een groene omgeving staat deze klassieke villa, enkel bereikbaar via een grindweg en een aansluitende, sterk hellende oprit. De stijlvolle woning werd gerealiseerd door Magnus Villas uit Olen. Het zicht vanop deze hoogte is fenomenaal en lijkt weggeplukt uit een schilderij van Breugel: de ene groene heuvelrug na de andere, zo ver het oog reikt.  

Haard & vloeren: DILS | Fire • Stone • Wood.

Warm en landelijk minimalistisch

De klassieke villa bevindt zich op een perceel van 30 are en de bouwheren wensten optimaal gebruik te maken van de schitterende vergezichten. Hun keuze ging uit naar een klassieke architectuur, een bouwstijl waarin Magnus Villas sterk uitblinkt. Ze wensten tevens binnen een warme sfeer op te roepen en gezelligheid te creëren met afzonderlijke kamers. Zowel buiten als binnen oogt de villa landelijk minimalistisch en authentiek. Dit dankzij de gebureerde gevels, het houten schrijnwerk, de erker aan de voorgevel, de muurankers, de steunberen en de raamnissen met dagkanten van net geen 20 cm.   

Afzuigkap: Novy NV. Verlichting: BVBA Light Unit. Keukenapparatuur: Miele Belgium. Maatwerk (keukens, kasten, badkamermeubilair): Condes Interiors. Voeger/bureerder: BCM – Benny Van Herck. Interieurarchitect: Ilse Vernelen. Parket vloer: DILS | Fire • Stone • Wood.

Binnendeuren ­&­ trap:­ KOVA. Beveiliging:­ BVBA Alvem – Security.

Twee dominante zichtassen

Het architecturaal concept van deze klassieke villa is gebaseerd op twee duidelijke zichtassen over de hele lengte van de woning. Eén zichtas loopt vlak achter de voorgevel, de andere bevindt zich net binnen de achtergevel. Ze zorgen voor een rustgevend doorzicht en verbinden de individuele ruimtes met elkaar.  

E-Installatie + domotica: BVBA Michielsen J. Badkamerkranen ­(Alape):­ Dornbracht B.V.

Villabouwer: Magnus Villas. Architect: Laurijssens Architecten. Buitenschrijnwerk: ­NV Baens Afwerkingsbedrijf.

Ingekaderd landschap

Het salon is open tot in de nok en wordt van extra sfeerlicht voorzien door een grote bolvormige pendel en twee zwarte wandlampjes. De haard zit ingebouwd in een bakstenen schouwmantel in hetzelfde bureerwerk als de buitengevels. Een zitbank en twee zeteltjes fluweel dragen bij tot de warme, huiselijke sfeer. Een groot raam in het salon kijkt uit over de terrassen en trekt de natuur naar binnen. Het schrijnwerk van dit raam is langs binnen zwart gelakt waardoor het landschap als het ware ingekaderd werd.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Magnus Villas?