Industriële woning | BVV Architecten
Industriële woning | BVV Architecten
Industriële woning | BVV Architecten
Industriële woning | BVV Architecten
previous arrow
next arrow

Industriële woning met warme uitstraling | BVV Architecten

De tussenetages zorgen voor een speels en ruimtelijk effect

Ingrid van Vlasselaer en Luc Boyen van BVV Architecten ontwierpen een industriële nieuwbouwwoning. Een hedendaagse gezinswoning met aan de buitenkant grijs betonsteen in combinatie met cortenstaal. Van binnen is het zowel ruimtelijk als sfeervol. Omdat de woning om een schuine helling staat, heeft de woning halve verdiepingen. Deze tussenetages zorgen voor een speels en ruimtelijk effect.

In de woning komt het gebruik van glas heel veel terug, zodat er veel verbinding is met de andere ruimtes. Bijvoorbeeld de glazen muren die zijn afgewerkt met metalen omlijstingen door Simons Ramen en Deuren. De kelder, de etage voor de kinderen met slaapkamers en badkamer, heeft een glazen plafond, zodat ook vanuit hier directe verbinding is met de rest van de woning.

Loft-idee
Daarnaast zijn er hoge plafonds gecreëerd. Hierdoor ontstaat een groot gevoel van ruimte en openheid. De plafonds in de living zijn daarbij afgewerkt met een betonlaag, waardoor de woning een industriële look heeft gekregen, een soort loft-idee. Om de woning niet te koel te maken, ligt er een steigerhoutenvloer in de living, geleverd door Tablazz parketvloeren. De haard van het merk Stüv geeft het geheel een warme uitstraling. De firma Light Unit heeft hierbij gezorgd voor passende lampen die de ruimtes helemaal af maken.

Woonkamer, hoge plafonds, grote ramen, ruimtelijk, speels, houten vloer, industriële woning, BVV Architecten

Ruimtelijke living met sfeervolle open haard van Stûv.


“De plafonds in de living zijn afgewerkt met een betonlaag, waardoor de woning een industriële look heeft gekregen”


Maatwerk keuken, eyecatcher, steigerhout, stalen schuifsysteem, dampkap van Domoplasma, betonvloer BCI Floors, Industriële woning, BVV Architecten

Maatwerk keuken met steigerhout zorgt voor en robuuste look. Net als de betonvloer van BCI-Floors.

Keuken als eyecatcher
Eén van de meest opvallende elementen in de woning is de maatwerkkeuken. Ook hierin komt het gebruik van steigerhout terug, waardoor de keuken een mooie verbinding vormt met de rest van de living. Het is een echte eyecatcher geworden. Luc: “We hebben extra aandacht besteed aan kleine details, zoals de twee kastdeuren die met een stalen schuifsysteem open en dicht kunnen. Dit zorgt voor een speels element in de keuken. De dampkap van het merk Domoplasma (geleverd door Axiair) past vanwege de bijzondere, robuuste vorm perfect in het geheel. De vloer is gemaakt van gepolijst beton door BCI Floors en ondersteunt de industriële look van de woning perfect.”

Ontspanningsruimte
“Een ander aspect van de woning waar we bijzonder trots op zijn, is de master bedroom die in open verbinding staat met een luxe badkamer”, vult Ingrid aan. Een heerlijke ontspanningsruimte met een grote badkuip, inloopdouche en wastafel. In de slaapkamer heeft INTERCO verschillende maatwerkkasten gemaakt.

Luxe badkamer met grote badkuip, inloopdouche en wastafel, Industriële woning, BVV Architecten

Badkamer als ontspanningsruimte met heerlijk bad en inloopdouche.


“De master bedroom staat in open verbinding met een luxe badkamer”


Master bedroom met maatwerk kast van INTERCO, Industriële woning, BVV Architecten

De maatwerkkast in de slaapkamer is gemaakt door INTERCO.

Riante tuin ontworpen door tuinbedrijf Tuinboerke.

Optimaal woonplezier
De zolder is geheel ingericht als werkruimte. Het biedt voldoende privacy en is het, door het vele gebruik van glas, toch verbonden met de rest van de woning. Achter de werkruimte bevindt zich een terras, dat prachtig uitzicht biedt op de riante tuin die werd ontworpen door tuinbedrijf Tuinboerke.

De bewoners zijn enorm blij met het eindresultaat: “We wilden graag een woning die qua ruimte aanvoelt als een loft, zonder dat het te koel zou zijn. Ingrid en Luc hebben vervolgens een perfecte mix gemaakt van een industriële en intieme sfeer.” En dankzij de zonnepanelen op het dak is de woning ook nog eens zelfvoorzienend in warmte. “We zijn erg tevreden en genieten van een optimaal woonplezier.”

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Pieter Clicteur

 

Meer projecten bekijken van BVV Architecten?  

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 • Architect, BVV Architecten
  Boortmeerbeek | www.bvv.be
 • Maatmeubilair, INTERCO bvba
  Mol
 • Zachte vloeren, HV Interieur
  Heist-op-den-Berg | www.hv.be
 • Gevelstenen, MBI De Steenmeesters
  Veghel (Nederland) | www.mbi.nl
 • Parketvloeren, Tablazz
  Tilburg (Nederland) | www.tablazz.nl