Industriële meubels op maat laten maken? Dit zijn de voordelen!

Zoals we allemaal weten vormen industriële meubels een bijzondere woontrend, die de voorbijgaande jaren steeds grotere vormen heeft aangenomen. Industrieel is hartstikke hip: van betonnen woonvloeren tot authentieke houten meubelen met metaalafwerking. Allen hebben zij als kenmerk het sobere, maar industriële design en kennen een zeer eigentijdse look; precies zoals we het graag zien!

Populariteit van industriële meubels

Industriële meubels zijn meubelen die geïnspireerd zijn op het industriële ontwerp van fabrieken en industriële gebouwen. Deze meubelen worden vaak gemaakt van ruwe, onbewerkte materialen zoals metaal, hout en beton. Ze zijn vaak eenvoudig en praktisch van design en hebben vaak een robuuste en stoere uitstraling. Binnen je interieur kom je op vele plekken industriele meubels op maat tegen, denk aan:

  • Keuken: van de aanrecht tot een geheel op maat gemaakte keuken naar industrieel design
  • Meubels: zoals wandkasten, tafels, stoelen, banken, tv-meubels, inbouwhaard
  • Slaapkamer: slaapkamerkasten, bed ombouw
  • Badkamer: prachtig op maat gemaakte badkamermeubelen

De voordelen van maatwerk

Een groot voordeel van op maat gemaakte industriële meubelen is natuurlijk de altijd passende afmetingen: met op maat gemaakte meubelen kun je ervoor zorgen dat de meubelen precies passen in de ruimte waarin je ze wilt plaatsen. Iets wat van groot belang is en gewoon handig is als je te maken hebt met ongewone afmetingen, of als je de meubelen wilt laten passen bij de rest van het interieur.

Nog een voordeel is de perfecte pasvorm van op maat gemaakte meubelen, zo kun je precies alle (loze) ruimte benutten en kun je ook perfect de hoogte in bouwen, iets wat erg handig is bij kleine ruimtes. Je meubelen passen simpelweg altijd en zijn nooit te groot of te klein.

Daarnaast zijn op maat gemaakte meubelen natuurlijk altijd uniek. Jouw meubelen komen nooit exact hetzelfde voor bij een ander, je kunt ze een geheel eigen look en feel meegeven.


Wat zijn de kenmerken van industriële meubels?

  • Ruwe materialen: industriële meubelen worden gemaakt van ruwe, onbewerkte materialen zoals metaal, hout en beton. Dit geeft ze een robuuste en stoere uitstraling. Vaak wordt eikenhout gekozen, waar de knoesten en inkervingen nog duidelijk zichtbaar zijn.
  • Design: bij industriële meubels is het ontwerp meestal strak en rechttoe rechtaan. Het design is eenvoudig, zonder versieringen en decoraties. Industriële meubels zijn functioneel en doelmatig.
  • Robuust: industriële meubelen zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen en zijn vaak stevig en duurzaam. Meestal kennen tafel- en keukenbladen een dikte van bijvoorbeeld 5 centimeter!
  • Onbewerkt: industriële meubelen hebben vaak een onbewerkte afwerking, wat bijdraagt aan de ruwe, stoere uitstraling. Zo wordt het hout onbewerkt geplaatst, zonder lak of beits en krijgt hierdoor een doorleefde uitstraling op de duur. Eiken hout leent zich hier bij uitstek voor!
  • Unieke look: door het gebruik van ruwe materialen en een onbewerkte afwerking hebben industriële meubelen een unieke en opvallende look. Ze zijn vaak een echte eyecatcher in het interieur!