Villa bouwen | Oscar V, the art of living

Indrukwekkende villa bouwen in bosrijke omgeving | Oscar V

In een bosrijke omgeving aan de rand van een dorpje, lieten de opdrachtgevers deze indrukwekkende villa bouwen. Hoewel het weelderige bos een troef voor de woning is, was de vrouw des huizes eerst wat huiverig. Zou de locatie niet te schaduwrijk zijn? Haar partner wist haar te overtuigen en ze gingen op zoek naar een geschikte partij voor het ontwerp en de bouw: Oscar V.

Ventilatiesysteem: Juvah.

E-Installatie: Elektriciteitswerken Feys. Maatwerk: Interieurbouw Janssens Luyten.

Harmonie, sfeer en eenvoud

De droom voor de eigenaren is hun eigen villa bouwen. Waar de man des huizes een liefde voor auto’s koestert, is interieur de passie van de vrouw des huizes. Met liefde nam zij de taak op zich om het interieur van haar droomwoning te verwezenlijken. Ze wist meteen hoe haar interieur eruit zou zien: naturelle, zachte kleuren en natuurlijke materialen als eiken en marmer, waarmee de rust van de tuin naar binnen werd gehaald. De hoge plafonds versterken het gevoel van ruimtelijkheid. Bovendien moest de woning ook praktisch ingericht worden, met voldoende kasten, zodat alles in huis een vaste plek heeft. Om het licht mooi te laten uitkomen, kregen witte muren de boventoon, met her en der zwarte elementen als de stalen deuren, de bar en de spots. Het gebruik van eikenhout voegde een zachte tint toe aan het geheel. Stapje voor stapje kunnen de eigenaren hun eigen droom villa bouwen.

Villa bouwen | Oscar V, the art of living


“In een magazine had ik een foto gezien van een prachtige kijkwoning in Knokke die van de hand van Oscar V bleek te zijn”


Ventilatiesysteem: Juvah.

Knusse ruimte

Door de opstelling van de sofa, de minimalistische salontafel, het zachte tapijt en de accessoires in natuurkleuren leent de living zich perfect voor een gezellig onderonsje. Om het interieur af te maken, ontwierp en realiseerde Oscar V een inbouwkast met haard en tv, verfraaid met sfeervolle spotjes. De meubels en accessoires zocht de vrouw des huizes met alle liefde zelf bij elkaar.

Villa bouwen | Oscar V, the art of living

Kantelpoort garage: Pouleyn.

Smaak en verfijning

Net als de rest van de woning, straalt ook de keuken harmonie, sfeer en eenvoud uit. Opnieuw voeren naturelle tinten de boventoon en scoort de keuken hoog op smaak en verfijning. Boven de keuken met werkblad, prijkt een hanglamp van Classicon. Ook de serene eettafel is op maat gemaakt, zodat de bewoners in stijl kunnen dineren en dankzij de grote raampartijen ruimschoots zicht op hun prachtige tuin hebben. Via de schuifdeuren staan de bewoners met alle gemak zo op het terras. Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en het weer guur wordt, is er ook binnen meer dan genoeg ruimte voor een gezellig samenzijn.

Villa bouwen | Oscar V, the art of living

Buitenschrijnwerk minimalistische ramen: Group Ceyssens

Gevoel van natuurlijke rust

Een woning in het bos valt of staat met het juiste ontwerp, van de juiste architect. De villa die op hun bosrijke droomperceel zou verrijzen, moest de rust van de natuurlijke omgeving naar binnen halen. Hoe doe je dat beter dan door open zichtlijnen te creëren? De architect van Oscar V ontwierp een lichte villa die vanuit alle vertrekken zicht biedt op de parkachtige en weelderige tuin, waar de bewoonster regelmatig een wandeling maakt op het pad dat ze rondom de tuin liet aanleggen. In het ontwerp konden de twee zich direct vinden. “Het enige wat we toevoegden, waren kozijnloze ramen”, vertelt de bewoonster. “Het was een schot in de roos.” De droom: een eigen villa bouwen is uitgekomen.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Hendrik Biegs

___
Wil je meer zien van Oscar V?