Indrukwekkende stadstuin met infinity zwembad

Nouv’eau Pools and Outdoor Living

Een stadstuin in Gent onderging een grondige metamorfose. Dit houdt in dat de tuin volledig opnieuw aangelegd werd met prachtige beplanting, nieuwe terrassen en een Inox infinity plunge pool van Nouv’eau. De hoogteverschillen, die kenmerkend zijn voor de tuin, zorgde voor enkele uitdagingen. Gelukkig konden deze omgebogen worden tot voordelen, waardoor deze heerlijke tuin werkelijkheid werd. De bouwheer wenste initieel een stijlvolle waterpartij, maar in overleg met de tuinarchitect en aanlegger Bamboobergh kwam Nouv’eau op het idee om de waterpartij ook als zwembad dienst te laten doen. Het resultaat is werkelijk adembenemend.  

Zwembad, buitenzwembad, Nouv’eau Pools and Outdoor Living, The Art of Living

Luxe stadsoase 

Om het zwembad te realiseren moesten verschillende afmetingen aangepast worden en werden technieken geoptimaliseerd. Daarnaast viel de keuze op het gebruik van Inox. Hierdoor kan de opdrachtgever niet alleen genieten van een tijdloos design en een esthetisch subliem zwembad, maar ook van zijn onderhoudsvriendelijkheid. Bovendien is het zwembad erg stevig, kan hij een leven lang meegaan en is hij energiezuiniger dan traditionele systemen. De tuin is hierdoor een heuse stadsoase geworden.  

Zwembad, buitenzwembad, Nouv’eau Pools and Outdoor Living, The Art of Living

Infinity effect 

Zoals al werd benoemd speelde niveauverschillen een belangrijke rol tijdens de realisatie van deze tuin. Tussen het voorste en achterste gedeelte van de buitenruimte scheelde dit wel zestig centimeter. Het bleek echter de perfecte gelegenheid om een infinity effect te creëren. Nu loopt het water over de Inox boord aan zowel de kopse zijde als een deel van één lengtezijde. Dit zorgt voor een prachtig spiegeleffect waardoor het wateroppervlak naadloos integreert met het design van deze magnifieke stadstuin. We kunnen dan ook wel stellen dat Nouv’eau prachtig werk geleverd heeft. 

Wil je meer weten over Nouv’eau, de projecten waaraan ze meewerkten of hun zwembaden? Neem dan een kijkje op de website of neem geheel vrijblijvend contact met hen op!  

Editor: Media Team RRO

Datum: 20-10-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living