Nieuwbouwwoning, Group Ceyssenss, woning, huis, The Art of Living

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder, België

Indrukwekkende nieuwbouwwoning met veel raampartijen | Group Ceyssens

Een nieuwbouwwoning plaatsen op een sterk hellend landschap mag een grote uitdaging heten. Het mooie van dit project is dat er slechts een paar miniscule eisen waren: een strakke woning met open plattegrond, stoer en verfijnd tegelijk en in de natuur zonder tuin. Buiten dat kreeg architect Jonathan Coenen alle vrijheid. Wat hij met de architectuur heeft gedaan is fenomemaal. De woning is namelijk ongeveer weggestopt in de omgeving, waardoor je hier een enorme privacy ervaart. De achterkant is daarentegen volledig open gehouden, waardoor je er gigantische raampartijen treft voor een fenomenaal uitzicht. Group Ceyssens leverde al het glaswerk, dat voldoet aan de strengste eisen en vervaardigd is met de grootste vakmanschap.

Ingelijst en al

We zien hier een betonnen nieuwbouwwoning die aan de buitenkant wit crepi is afgewerkt. Dat zijn al duidelijke eerste tekenen van een moderne woning die toch heel stijlvol is afgewerkt. De balans is zichtbaar. De architect heeft ervoor gekozen om een duidelijk kader te verwerken in het ontwerp, alsof hij de woning wilde inlijsten. De binnen-buitenbeleving is hier tot het hoogste niveau gebracht en maakt van deze woning een paleisje om in te wonen. De open raampartijen met zeer smalle profielen die zijn verzonken (en dus niet zijn waar te nemen) zorgen voor dat open gevoel waar velen alleen van kunnen dromen.

Drie woonniveaus

De woning bestaat uit drie niveaus. Het onderste niveau ligt dan ook grotendeels ‘onder de grond’ vanwege de sterke helling van het perceel. Een minimalistische, betonnen trap leidt je hiernaartoe. Het tweede level is ingedeeld met badkamer en slaapkamers. Ze hebben allemaal een even prachtig uitzicht op het groen buiten door grote ramen. Om de binnen-buitenbeleving volledig door te trekken, kan je op alle niveaus naar buiten. Hier is een brede balustratie met natuursteen aangebracht voor de afkadering. Het topniveau is het neusje van de zalm: een minimalistische ruimte met living annex keuken en buiten een prachtig zwembad.

Architect: Jonathan Coenen
Tekst: Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Wim van de Genachte

____

___

Meer projecten bekijken van Group Ceyssens?