In privacy genieten

The Flagstone Company

Midden in een bosrijke omgeving ligt deze nieuwbouwvilla, die perfect binnen het groene plaatje past. Dit komt mede door de Geopietra-steenstrips van The Flagstone Company. De woning oogt strak en modern, maar tegelijk ook warm en vriendelijk.


Woonruimtes

Maatwerk, nieuwbouw, The Flagstone Company

Leveranciers van de woonruimtes

Interieurarchitect

Dorien Boesmans

Hoofdaannemer

SB Woningbouw

Natuursteen

The Flagstone Company

Open en gesloten

Van de voorzijde ziet deze woning er wat gesloten uit, al laten twee enorme ramen op de bovenverdieping al een beetje zien wat er zich achter de muren bevindt. De villa wordt omkaderd door een muur van Geopietra-steenstrips, waardoor passanten niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Zodra je binnenkomt, verandert die ingetogenheid in openheid. Aan de achterzijde is de woning grotendeels van glas, waardoor de tuin van buiten naar binnen lijkt te komen. “We wilden een woning die bij het landschap past”, vertelt de bewoner. “We wilden zoveel mogelijk vanuit de woning genieten van de natuur rondom, maar wel met behoud van privacy. Vandaar dat de ramen aan de achterzijde groot zijn en de ramen aan de voorzijde zijn afgeschermd door een muur. Daar is een tuintje met terras gemaakt, die grenst aan de keuken. Daar hebben we de ochtendzon en kunnen we heerlijk zitten om te ontbijten.

Alles op maat gemaakt

Behalve via de voordeur kun je het huis betreden via de garage, die zich aan de zijkant bevindt. Langs een wasruimte af kom je dan terecht in de keuken, die de gehele lengte van de woning beslaat. Zodoende heb je hier uitzicht op zowel de voor- als de achtertuin. De inrichting is net als de buitenzijde strak én warm. Eikenhout wordt gecombineerd met een composiet werkblad. Het is de ruimte waar de bewoners het meest te vinden zijn. “Het is een leefruimte waar je fijn kunt zitten”, vertelt de bewoner. Is er visite, dan wordt er gebruikgemaakt van de naastgelegen eetkamer, waar een lange boomstamtafel te vinden is. Ook hier zien we de natuurlijke tinten weer terug. Die samenhang in materialen, kleuren en meubilair is te danken aan de interieurarchitecte, die alles behalve de keuken ontwierp en op maat liet maken. “We hebben heel veel stalen gezien en bij elkaar gehouden. De kleuren moesten elkaar versterken. Dankzij haar manier van werken kregen we het juiste kleurgevoel en ging het kiezen vrij vlot”, aldus de bewoonster. Aangrenzend aan de eetkamer kom je terecht in de lichte zithoek. Deze is expres losgetrokken van de tv-kamer, zodat er rustig tv-gekeken kan worden.


Bovenverdieping

Maatwerk, nieuwbouw, The Flagstone Company

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Klimaatbeheersing & W-Installatie

Intellisol
Maatwerk, nieuwbouw, The Flagstone Company

Levensloopbestendig

Behalve de leefgedeeltes bevinden zich ook de masterbedroom met badkamer, sauna en walk-in-closet op de begane grond. Ook hier is de achterzijde volledig uit glas opgetrokken, waardoor overal een schitterend zicht is op de tuin met zwembad en het achterliggende bos. De parketvloer, de Geopietra en het donkere hout geven een extra natuurlijk gevoel. Dat dit gedeelte zich beneden bevindt, is niet voor niets. Alles is ontworpen met het oog op de toekomst, vertellen de bewoners. “Er zijn bijvoorbeeld schuifdeuren om later eventueel met een rolstoel naar binnen te kunnen. Ook op latere leeftijd blijft zo alles goed bereikbaar voor ons. Boven hebben we een fitnessruimte en drie slaapkamers met elk een badkamer. Deze verdieping heeft de architect zo ingetekend dat ze later eventueel omgebouwd kan worden tot appartement. Bijvoorbeeld voor iemand die dan voor ons kan zorgen.” Onder de woning is nog een kelder voor het parkeren van een extra wagen. Deze kan via de garage naar de onderste verdieping worden gebracht met een autolift.

 

Niet van echt te onderscheiden

De buitenzijde van de woning bevat drie opvallende elementen: wit stucwerk, zwart staal en Geopietra. Het was de vrouw des huizes die met dit idee kwam en het overlegde met de architect, vertelt ze. “Ik heb gezocht naar wat ik mooi vond. Ik heb die elementen laten zien en daar zaten ook de Geopietra-steenstrips bij. De architect is toen op zoek gegaan naar een manier om dit te realiseren, want deze elementen moesten ook op de verdieping komen.” Uiteindelijk werd er contact gelegd met The Flagstone Company. Die besprak met de architect en de aannemer hoe alles het beste tot stand kon komen. “We hebben gekozen voor rechtlijnige stenen die gelaagd zijn verwerkt. Veel stenen moesten geplaatst worden op het isolatiemateriaal. Normaal gesproken kan dit niet vanwege het gewicht én echte natuurstenen zijn dampdicht, waardoor er geen dampcirculatie plaatsvindt. Daarom is er gekozen voor Geopietra”, vertelt Marcel Bassnett van The Flagstone Company. De stenen zijn niet van echt te onderscheiden, omdat er zoveel verschillende soorten zijn gebruikt. Dit is mogelijk doordat ze gemaakt worden met zoveel mallen, dat geen steen hetzelfde is. Marcel: “Daarnaast kun je kiezen uit acht basiskleuren en een twintigtal subkleuren, die je kunt combineren om alles naar eigen wens in te vullen. Hier zijn ze gestapeld zonder voegen, maar je kunt ook voor een voeg kiezen.


Garage

Maatwerk, nieuwbouw, The Flagstone Company

Alle leveranciers van de garage

Zwembad

Zwembaden Valkenborgh

Genieten van begin tot eind

Behalve de uitstraling van de villa, vonden de bewoners ook het energieaspect belangrijk. Ze wilden zo energieneutraal als mogelijk bouwen. Daarom werd er behalve voor een goede isolatie ook gekozen voor verwarming en koeling middels geothermie. Zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit, die kan worden opgeslagen in een batterij. Zo is de woning voor een groot deel zelfvoorzienend en ook op dit gebied klaar voor de toekomst. Inmiddels wonen ze er bijna een jaar. Lang nodig om te wennen hadden ze niet, lacht de bewoonster. “Het is iets waar we lange tijd van hebben gedroomd en waar we lang mee bezig zijn geweest. We waren blij toen we konden verhuizen. Alles is optimaal zoals we het wensten.”

Editor: Media Team RRO

Datum: 29-08-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Patrick Meis