natuursteen keuken, cosentino, the art of living

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Imponerend herenhuis met exclusief natuursteen in keuken | Cosentino 

Weinig mensen kunnen spreken over wonen in Nederlands erfgoed. Dat is een kans voor velen die niet snel voorbijkomt. In het centrum van Utrecht is het gelukt om zes woningen te bouwen in de oude broodfabriek Lubro. Wat eerst een lege, hoge fabriekshal was, is nu een prachtige woonplek geworden. The Home Factory, verantwoordelijk voor de indeling van de woningen, zorgde ook voor het interieurconcept én de uitvoering voor een aantal bewoners. Het is een plek met een rijke geschiedenis en cultuurhistorische waarden, waar nu jonge gezinnen mogen wonen om een toekomst op te bouwen. Specialist Cosentino is gevraagd om natuursteen te leveren voor dit project. De keuken was al spectaculair, maar het natuursteen is hier echt het gouden randje!

natuursteen keuken, cosentino, the art of living 

Wonen in industrieel erfgoed

Het industriële pand – met kenmerkende vormen, bakstenen en staal – werd omgetoverd tot een prachtige moderne woonplek die je niet snel tegenkomt. De zichtbare sporen van de tijd zijn behouden. De kozijnen met originele lichtgele kleur, de ‘paddenstoel’-pilaren die de woning dragen en massieve plafonds die je kunt zien door de open, hoge ruimtes. The Home Factory zorgde ervoor dat oude elementen met rauwe randjes prachtig staan in een op maat gemaakte woning, precies passend naar de leefsituatie van de bewoners. En dat is kenmerkend voor The Home Factory: een woning laten aansluiten bij de situatie van haar klanten. 

natuursteen keuken, cosentino, the art of living

Keuken als center piece

De bewoners bekeken samen met The Home Factory verschillende opties voor het plaatsen van de keuken. Bianca Mookhoek heeft veel ervaring in het indelen en ontwerpen van keukens en adviseerde om de keuken in het midden van de woning te plaatsen zodat de ruimtes in elkaar verweven raken. ‘‘De keuken dient als een meubelstuk en als een verlengstuk van de woonkamer waarbij het belangrijk is dat deze twee ruimtes met elkaar communiceren. Ze horen op elkaar aan te sluiten en elkaar te versterken in functie.’’ Het natuursteen van Cosentino is ingezet als keukenblad dat doorloopt tot op de grond. Hierdoor wordt het eiland mooi ingekaderd en heb je ook van opzij zicht op het steen. Het natuursteen is een exclusieve toevoeging aan de weelde van patronen, materialen en kleuren. 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Cosentino

____

Cosentino

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?